Žuti meteoalarm zbog udara vjetra u većem dijelu BiH

- Žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra i niske temperature vazduha danas je izdat za veći dio Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, objavljeno ja na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bosna i Hercegovina 25.01.2021 | 07:36
Žuti meteoalarm zbog udara vjetra u većem dijelu BiH

Pojačan vjetar sa mjestimičnim udarima od 40 kilometara na čas duvaće na području regija Banjaluka, Višegrad i Foča. Prognozirana temperatura vazuha za te krajeve je oko minus pet stepeni Celzijusovih.

Žuto upozorenje zbog pojačanog vjetra izdato je za trebinjsku regiju, gdje se očekuje da udari mjestimično budu jači od 40 kilometara na čas.

Niska temperatura vazduha prognozirana je za područje Bihaća gdje će minimalna temperatura vazduha biti oko minus pet stepeni Celzijusovih, a na području Livna oko minus šest, dok se očekuje da udari vjetra budu od 40 do 55 kilometara na čas.

Na sarajevskom području prognozirana je temperatura vazduha od oko minus pet, a udari vjetra između 40 i 50 kilometara na čas.

Žuti meteoalarm zbog vjetra je upaljen i za područje Mostara gdje se očekuje da udari budu od 40 do 60 kilometara na čas.

Žuti upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar