Stogodišnjak ima jednu želju: Da oženi unuka Davida

- Ostala mu je jedina želja da se unuk David, koji živi u Njemačkoj, oženi i formira svoju porodicu.

Republika Srpska 15.01.2021 | 13:34
Stogodišnjak ima jednu želju: Da oženi unuka Davida

U svojevrsno žitije sela Nožičko u srbačkoj opštini biće upisano i ime Ljubomira Ljube Dabića zahvaljujući Udruženju „Moje Nožičko“, čiji predstavnici su svom sugradjaninu priredili veliko iznenadjenje podsjećajući ga na njegov stoti rođendan.

Nisu izostali rođendanska torta i skromni pokloni, ali i tople čestitke za Ljubomirov ulazak u drugi vijek života. Mladolikog starca dirnuo je ovaj lijepi gest njegovih sugradjana, bio je iznenadjen ali i veoma obradovan.

Otac Tomo, seoski zanatlija, i majka Milja nisu Ljubu slali u školu, plašeći se za njegovo zdravlje. Ali, zahvaljujući pismenom ocu, naučio je čitati i pisati. Ima još dvije sestre i jednog brata. Stekao je četvoro svoje djece od kojih ima četvoro unučadi i sedmero praunučadi.  Ostala mu je jedina želja da se unuk David, koji živi u Njemačkoj, oženi i formira svoju porodicu.

A koliko je  vitalan i zdrav potvrdjuje i kćerka Ljiljana, koja kaže da ju je otac posjetio prije godinu dana u Sarajevu.

„Došao je sam autobusom i šetajući obišli smo pola Sarajeva. Priredio mi je veliku radost  i jedva čekam da ga što prije vidim u zavičaju“, kaže Ljiljana. Inače, starina nikada nije išao ljekaru, jedino nedavno očnom jer mu popušta vid. Pedeset godina ne pije niti puši, a za dug život zahvaljuje umjerenosti u svemu i brizi o zdravlju. 

Nožičani su ponosni na za sada jedinog stogodišnjaka u selu u nadi da će ih uskoro biti i više.

„Do skora smo ga mogli vidjeti i na biciklu, a još uvijek često šeta svojim zaseokom Brezovačom, pored rijetkih vršnjaka u obližnjoj šumi, izazivajući radost i osmjeh svih mještana na zavidnoj vitalnosti, kako fizičkoj tako i psihičkoj“, kaže član Udruženja „Moje Nožičko“ Bojan Mikulić.

On dodaje da ovo selo voli da ima dobre razloge za slavlja i hvalu, pa u skladu sa tim nije im promakao još jedan  važan datum da ga zapišu u „žitije sela Nožičko“.

(BN/S.K.  Foto:  Udruženje gradjana „Moje Nožičko“)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Iskrenost

15.01.2021 13:30

Svaka čast i iskrene čestitke za 100-i rođendan.

ODGOVORITE
Name

MM

15.01.2021 13:33

Poziveo jos dugo,i da se ostvare tvoje zelje.

ODGOVORITE
Name

srna

15.01.2021 13:43

Zivio zdrav i veseo bio jos sto godina

ODGOVORITE
Name

A

15.01.2021 14:03

Dobrog zdravlja “starino”!!

ODGOVORITE
Name

FEDERALAC

15.01.2021 14:27

Djede zelim ti puno zdravlja, I da ti se sve zelje ispune.

ODGOVORITE
Name

Krojf

15.01.2021 16:19

Bar jos 10godina da prozivis starino nasa pa posle videcemo.

Name

Sandra

16.01.2021 01:00

Srećan vam rođendan želim deki ce? i želim da se vaš unuk David oženi čak ove godine.?

ODGOVORITE