Pronađen promrzao mlađi muškarac na Kopaoniku

Muškarac (38) koji se tokom dana izgubio dok je planinario stazom Krčmar, ispod Pančića, pronađen je večeras.

Srbija 13.01.2021 | 18:54
Pronađen promrzao mlađi muškarac na Kopaoniku

U pitanju je mlađi muškac, a ne stariji kako se prethodno mislio.

On je nestao na delu koji se zove "Nebeska stolica", na svega 700 metara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Ovaj deo je izuzetno strm, a danas je pronalaženje mladića otežavala gusta magla.

Kako navode iz Gorske službe spasavanja, on nije povređen, ali je nakon gotovo dva sata lutanja po ovom izuzetno nepristupačnom terenu, promrzao. Mladića je zajedno sa Gorskom službom pronašla i redarska služba skijališta.

Kako kažu u Gorskoj službi, da ga nisu pronašli večeras, otišao bi ka Kosovu, te bi njegovo pronalaženje bilo bi značajno otežano i najverovatnije bi promrzao.

Na ovoj stazi januara 2004. godine izgubio se i proslavljeni atletičar Artur Takač, koji je nestao tokom nevremena. Njegovo telo je pronađeno 17 meseci kasnije, u junu 2005 godine.

(B92) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Da je otišao na Kosovo?

13.01.2021 20:51

Pa to je, pobogu, naša teritirija, srpska. Naša sveta zemlja! Tamo ljudi ne umiru tamo žive naši sveci, oni bi mu pomogli. To trebaju svi da znaju. Gorska služba ga be bi trebala tražiti već bi ga trebala smatrati spašenim od naših svetaca...

ODGOVORITE
Name

Haha

14.01.2021 08:34

Hahaahahahaha dobar