Gradonačelnik vodi računa o ljudima i banjalučkoj sceni

– Drago mi je da imamo gradonačelnika koji razmišlja o banjalučkoj sceni i banjalučkim ljudima – rekao je Tomić.

Republika Srpska 13.01.2021 | 16:13
Gradonačelnik vodi računa o ljudima i banjalučkoj sceni

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković sastao se danas sa banjalučkim muzičarima, te predstavnicima Udruženja radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske.

Povod sastanka je nova akcija koju Grad želi da posveti upravo muzičarima i izvođačima koji već mjesecima, zbog pandemije virusa korona, ne mogu da rade.

– Ovo je tek početak razgovora i saradnje sa banjalučkim muzičarima, koji posljednjih mjeseci nemaju mogućnost da rade. Кao gradonačelnik želim da vidim kako im Grad može pomoći jer su to ljudi koji žive od ovog posla. Pratićemo epidemiološku situaciju, slušati savjete i preporuke, te u saradnji sa Domom zdravlja ići u tom pravcu da Banja Luka bude prvi grad u Republici Srpskoj koji će raditi na tome da se žive svirke, uz poštovanje mjera, vrate u ugostiteljske objekte – rekao je gradonačelnik.

On je poručio da je ovo tek jedan u nizu sastanaka i razgovora sa banjalučkim muzičarima, te da zbog epidemioloških mjera danas nije moglo biti više ljudi, ali da će već u narednim danima biti još ovakvih sastanaka.

Кako je pandemija uticala na muzičku scenu, dobro zna Siniša Tomić sa Hard Rok radija, koji je do sada organizovao mnoge koncerte i u Banju Luku doveo mnoge svjetski poznate muzičare.

– Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na pozivu i organizaciji jednog ovakvog sastanka. Mislim da je atmosfera bila pozitivna, vrlo optimistična, kvalitetna i konstruktivna. Drago nam je što gradonačelnik prepoznao naš problem i, kao što je obećano, da će upriličiti još jedan ovakav sastanak za 14 dana – rekao je Tomić.

On je dodao da je ovo primjer kako treba da se radi u svim branšama, te da će ovakav rad u budućnosti dati jako velik rezultat.

– Drago mi je da imamo gradonačelnika koji razmišlja o banjalučkoj sceni i banjalučkim ljudima – rekao je Tomić.

Sastanku je prisustvovao i Slavko Radusin, predsjednik Udruženja „Estrada Republike Srpske“ podružnice Banja Luka koji je poručio da je važno shavatiti u kakvoj se situaciji nalaze izvođači.

– Muzičari već mjesecima ne rade. Sve druge branše su se na neki način, koliko toliko, vratile u neke normalne tokove u uslovima koje ova pandemija dozvoljava. Ali za muzičare još nije pronađeno adekvatno rješenje kako bi se u nekoj mjeri, koliko to dozvoljavaju epidemiološki uslovi, vratili svojim poslovnim aktivnostima – rekao je Radusin, dodajući da se nada da će saradnja biti nastavljena i dalje.

Pored pomenutih, danas je sa gradonačelnikom razgovarao i predsjednik Udruženja radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske Miro Janjanin, izvršni sekretar Enes Hromalić, direktor „Кvin estrade“ Zoran Đurić, kao i mnogi banjalučki izvođači među kojima su: Bojan Čikić, Ana Plavšić, Saša Oljača, Dragan Pekez, Dalija Grabovac…

Jedan od prvih koraka Grada u podršci banjalučkim izvođačima, jeste program povodom pravoslavne Nove godine u kojem će učestvovati, upravo lokalni izvođači. Ovaj program će, s obzirom na epidemiološku situaciju, sugrađani imati priliku da večeras gledaju na jednoj lokalnoj televiziji.

(BN) 

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

A zastava BiH???

13.01.2021 15:34

Bagro!

ODGOVORITE
Name

Veteran za zastava bih

13.01.2021 16:03

Koga ti nazivaš bagrom

Name

Fenix

13.01.2021 16:26

Nikad za nikad .Prihvatite više da je ovaj dio teritorije trajno izgubljen.

Name

Re

13.01.2021 16:33

Prava zastava na pravom mjestu.

Name

Sead

13.01.2021 17:27

Ne smeta nam zastava, mi živimo u Banjaluci i RS.Pogotovo mi ne smeta zastava kada je Draško u pitanju ,jer je normalan.

Name

Banjaluka

13.01.2021 15:36

Baš sam imao brigu gdje je Gradonacelnik i šta je danas konkretno uradio. Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Džaba sve

13.01.2021 16:51

Gradonačelnik je nemoćan, štab je upravo produžio zabranu živih svirki.

Name

E

13.01.2021 15:36

Blago nama s takvim gradonacelnikom...

ODGOVORITE
Name

Ре Е

13.01.2021 15:54

Матовић дир, Банског двора није био на састанку како то.

Name

Re

13.01.2021 16:23

Program za Novu godinu? Međunarodna prošla a Pravoslavna večeras. Kako će da naprave program za jedno poslijepodne?

Name

Čiča Miloje

13.01.2021 18:57

Možda su već snimili, nisi o tome kontao...

Name

Re re e

13.01.2021 22:46

Na sastanku su bile STARE KRVOPIJE I ULIZICE KOJE SISAJU GRADSKI BUDŽET SKORO 30 GODINA. MATOVIĆ NIJE DIO TE PRIČE.

Name

Sead

13.01.2021 15:38

Puna podrška našem gradonacelniku, vidi se da je normalan i nacionalno neopterecen.Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

re Sead

13.01.2021 16:02

Ovaj Sead mora da je onaj Mazalica.

Name

Banjalukaa

13.01.2021 16:06

Ma ti mlate lovu stalno..Drasko..pusti njih..ko zna kolko uzmu a kolko prijave..zapravo cjeli zivot sviraju i pjevaju a feninga nisu dali poreza...tako je onaj djuric stalno drzao koncerte na akvani..a ni dan dans se ne zna kolko je placen zakup prostora..ostavi smece iza sebe...a lajmak pokupi sigurno u dosluhu s rukovodstvom akvane..radnici tu nisi imali nist samo sto su morali lupit smece i razbijene flase ...poslje njegovog koncerta...

ODGOVORITE
Name

Porez

13.01.2021 17:55

Drasko Sto im nisi rekao da ce dobiti pomoc grada na osnovu uplacenih poreza i doprinosa. Neka pokazu koliko su "dali" poreza napacenoj drzavi.

Name

Estrada

13.01.2021 16:29

Bar nam estrada ne preživljava od minimalca na banku. Malo su nervozni jer već mjesecima moraju da troše"štek" zbog pomanjkanja nastupa po kafanama, klubovima, svadbama, na kojima su za naše standarde pozamašno naplaćivali svoj vokalno-instrumentalni talenat.

ODGOVORITE
Name

Rokan

13.01.2021 16:42

Što nije zvao Klincova Kiku Đejms Bonda on je jači muzičar od svih ovih zajedno.

ODGOVORITE