Da li je dovoljno borcima dati samo pomoć za Božić?

Dodjela novčanih sredstava uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca sa područja opštine Ugljevik, ukazuje da ova kategorija stanovništva nikada ne smije biti zaboravljena.

Republika Srpska 04.01.2021 | 16:47
Da li je dovoljno borcima dati samo pomoć za Božić?

Kategorija stanovništva koja je najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske, kao i za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima, u susret najradosnijim praznicima nije zaboravljena. Opština Ugljevik i Boračka organizacija ove lokalne zajednice darovali su za Božić po 100 KM za 296 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Dodjela novčanih sredstava uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca sa područja opštine Ugljevik, ukazuje da ova kategorija stanovništva nikada ne smije biti zaboravljena.

“Smatramo i sigurno da smo u pravu, da je ova kategorija stanovništva najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske, potomci onih koji su dali svoje živote za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima i naša je sveta dužnost i obaveza, da im na određen način pomognemo, da ukažemo svoje poštovanje i pažnju i da jednostavno nastavimo da radimo vrijedno kako bi srpski narod živio u slobodi u narednom periodu”, istakao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić

Opština Ugljevik i Boračka organizacija ove lokalne zajednice darovali su za Božić po 100 KM za 296 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Mi nastojimo da sve ono što predvidimo i što je predviđeno našim budžetom i ispunimo. Borimo se da ove porodice i invalidi to dobiju kao mali znak pažnje od opštinske Boračke organizacije i opštine Ugljevik da ove porodice ne budu zaboravljene, da znaju da ima neko ko se brine o njima”, kaže predsjednik Boračke organizacije Ugljevika, Jovan Marinković

 Otac poginulog borca, istakao je da se na ovaj način uljepšaju praznici boračkoj kategoriji.

“Svima nama koji smo izgubili najmilije, pa i invalidima rata na neki način se zadovolji ljudska satisfakcija, jedino što nam je i ostalo. Ovim putem se zahvaljujem, “ dodaje Savo Milošević predsjednik Odbora poginulih boraca Boračke organizacije Ugljevik.

Iz budžeta opštine Ugljevik za ovu namjenu izdvojena su sredstva od 30.000 konvertibilnih maraka.

BN TV

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Ne

04.01.2021 16:22

I to im je previse treba ih protjerati samo smetaju ovoj nasoj vlasti.

ODGOVORITE
Name

He he

04.01.2021 16:40

Do iduceg bozica sisaj veslo

ODGOVORITE
Name

Jeremija

04.01.2021 16:44

Dvadest pet godina je prošlo od završetka rata a i dan danas se postavlja isto pitanje: "Da li je dovoljno borcima" ....... Ama čega je to dovoljno borcima? Nemaju ništa pa ne razumijem kako može biti dovoljno nečega. Dovoljno pa i previše imaju samo problema i neimaštine i imaće sve dok ne pomru. Sad kad bi svi borci izašli pred Vladu RS i godinu dana plakali i molili da dobiju svoje zasluženo, vjerujte da im se niko ne bi obratio. Je.em im obraz neljudski.

ODGOVORITE
Name

Boris

04.01.2021 16:50

Neka borci dobiju isto kao i Lukač. Smanjite ministrima i svi će borci biti podmireni

ODGOVORITE
Name

SLO stoko ne vredjajte ljude

04.01.2021 16:51

Zašto se borcima učesnicima rata ne isplaćuje mjesečno naknada ta to sto su bili kad su trebali šta je problem a sad dezerteri vladaju m.,... li ba jebem !

ODGOVORITE
Name

T-84

04.01.2021 17:01

Pa kolko para tolko muzike,treba dispecer dati 12 miliona krede za "Sumetine Srpske",a borci su navikli na mrvice.Eeee braco moja ,je l za ovo ratovasmo,je l za ovu bagru izgubismo rodjake,prijatelje?Ne znam samo sta cekamo vise,dici se i svu bagru polomiti .

ODGOVORITE
Name

Svi

04.01.2021 17:11

Ama svi takozvani borci a tk su zrtveeeeeee rataaaaaa!! Gurnutee u rovove da bi se opljackala drzava pustite sarene lazee Balkanskeee!!kvazi politicari su zatezaliii da rat sto duzee traje i oni sa podobnima izasli novokomponovani biznismeni politicki poslusnici a narod rastjerali i opljackali lopovskom privatizacijommmmm do tenderaaa banakaaa fabrika javnih preduzeca resursaa itd itd!!!! Svi tuziti drzavu i odstetuuu svi do jednoga da dobiju a ne samo partijasi!!!pokradeno vratiti ufondove za oporavak narodaa a lopoveee u zatvoreeee!!!svi takozvani borci tj Zrtveee Rata!!!peticijuuuuu potpisati i traziti svoje otetooopravooo!!u RSu Djokic Curguz Savanovic Rogic Sipovac Vukotic sveeee pred zakon pa po zasluziii!!!plate penzije iz Srbije i iz RSaaaa plus jos svastaaa!!sramotaaa predstavnici kao i SINDIKAT!!!!!!! Stitee lopove a ne zrtve rata i radnikeeee!!!moderna sirotinja stvorena njihovim radom postenjem partijskotajkunskim!!!!!ljudi peticijaaaaa!! I na noge traziti svojaa prava !!!nema daljeee!!!Dostaa je!!!!

ODGOVORITE
Name

Vrs

04.01.2021 18:29

Dupli ratni staž Pio upisuje i šalje u penziju ali ali samo onima koji su pušku nosili, ovi štio nisu ni kosili ni vodu nosili e oni mogu da rade u institucijama i na budžetu!

ODGOVORITE
Name

jest ,dupli

04.01.2021 20:23

duplo golo ,upisan je staz ,u radne knjizice ,otisli prije vremena u penziju ,ali taj staz nije placen nije obracunat u penziju ......alo ,gdje to ima .Umjesto da su borci radili ,vlast je rijesila da se oslobodi boraca da bi popljackali privatizacijom preduzeca .Napravili su zagarantovane penzije za borce 1.i 2 kategorije ,zatim, vlada Djokic i Curguz ,sve ponistavaju ,pa borci primaju samo sto su zaradili stazom ,bez onog duplog .

Name

Buha

04.01.2021 18:34

Borci nisu sposobni da se izbore

ODGOVORITE
Name

Ma

04.01.2021 20:18

Sevap je.

ODGOVORITE
Name

Rvat

04.01.2021 20:53

Za kaj su se borili..?? Opet neko dirao Srbe nee..?? A za kaj su se to izborili..??

ODGOVORITE
Name

Re Rvat

05.01.2021 09:41

Slabo si ovo odradio na 'rvatskom. Trebao je biti fazon a ispade glupost.

Name

Ugljenik

04.01.2021 22:45

Izbori bili neki dan.Glasali smo,izabrali najbolje.Neko dobio prase,neko PP ugovor na RiTE,podsticaj za traktor,plug,grablje,kosačicu...Mnogi dobili obećanja,rijetki uzeli pare...pare potrošene,obećanja zaboravljena.Samo moralna sirotinja i neuka bijeda može ovo raditi sebi i svojoj djeci.Nije lako čovjek biti,to se uči od rođenja...

ODGOVORITE
Name

Sale

05.01.2021 00:27

Od bozica do bozica okreni obrni

ODGOVORITE
Name

Gaco

05.01.2021 01:33

Nemogu da neodgovorim kad se pise o borcima.dusa me boli kad znam da je nasim borcima tesko u svakom pogledu.i moj otac je bilo borac ali je obolio i umro.veliki pozdrav za sve nase borce.

Name

borac

05.01.2021 05:10

Bruka pa nemoze se prase kupiti time se pokazuje koliko su su borci prosjaci.

ODGOVORITE
Name

Ugljenik

05.01.2021 16:28

Borac koji čeka pomoć "ludih" ratnih profitera,švercera pašteta i cigara,privatizacijskih bogataša,neukih odbornika...Nema daj mi,il' se prosi il' se zajmi...borac=DOSTOJANSTVO.