Pokušali da uđu iz Srbije u Hrvatsku s lažnim testovima

Zbog sumnje da su u Hrvatsku pokušali da uđu s krivotvorenim PCR testovima na virus korona, osječko-baranjska policija podnijeće krivične prijave protiv dvojice srpskih državljana, saopštila je danas lokalna policija.

Srbija 31.12.2020 | 15:32
Pokušali da uđu iz Srbije u Hrvatsku s lažnim testovima

U srijedu, 30. decembra, na graničnom prelazu Batina u Baranji, prilikom ulaska u Hrvatsku i obavljanja granične kontrole, 73-godišnji i 55-godišnji državljani Srbije pokazali su na uvid krivotvorene PCR testove na kovid-19, izdate od Zavoda za javno zdravlje u Somboru, prenosi Hina.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenja isprava protiv njih će biti podnesene prijave nadležnom državnom tužilaštvu, kažu u policiji.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jelka

31.12.2020 14:54

Ali kako znaju i cime dokazuju da su testovi lazni? Dobije li se ikakav papir s podacima o testiranom, pise li ime, datum testiranja tu i tu, zavodi li to iko igdje? Pitam zato sto me zanima a nisam se nikad testirao niti hocu ali cisto da znam kako to funkcionise

ODGOVORITE
Name

Austrija

31.12.2020 15:39

Testirao sam se zbog prelaska granice jednom u higijenskom zavodu Somboru, jednom u bolnici u Bijeljini. Test iz Sombora izgleda kao svjedocanstvo od srednje skole, dok je ovaj iz Bn obican fotokopirani papir (sa potpisom i pecatom) na kojem sam jedva nasao gdje pise negativan.

Name

Austrija

31.12.2020 18:35

Uzorak za PCR test se uzima iz nosa i grla sa dugackim stapicem sa vatom na kraju. Rezultat je bio isti dan u Srbiji, u Bn posle 24h. Na papiru pise ime, prezime, datum rodjenja,, vrijeme uzimanja uzorka i vrijeme izdavanja. Sve zajedno je komp. odstampano i vjerovatno su i podaci ostali u tom kompjuteru. Ovo iz Srb. Izgleda puno profesionalnije. Vrijeme prelaska granice u zapadne zemlje je sve krace, za neke nasi ni ne vaze vise. Austrija i Njemacka npr. na ulazu u zemlju traze obavezni desetodnevni karantin koji mozes da prekines testiranjem o svom trosku (tek posle petog dana karantina), tako da ne znam treba li uopste raditi test kod nas i koliko ce ta mjera sa traje.

Name

Dino

31.12.2020 14:56

E to je država i policija naši inspektori hoće sve da im policajac završi i oni se samo potpisu i na žalost zaj rezultat rada prisvajaju sebi ,bar je tako u BiH !

ODGOVORITE
Name

Andric

31.12.2020 15:56

Zar nije Plenkovic ili Milanovic,svejedno,rekao da od srijede 30.12.ne trebaju PCR testovi zbog zemljotresa u Petrinji...

ODGOVORITE
Name

Re

31.12.2020 17:53

Ne izvci temu Bilo je zabranjeno putovanje izmedju njihovih zupanija. Posto su mnogi zbog zemljotresa ostali bez krova nad glavom to je stavljeno van snage da ljudi mogu da idu kod rodbine a ona moze biti bilo gdje u Hr.