Nakon Petrinje registrovano još 70 manjih potresa

Nakon današnjeg zemljotresa u Petrinji registrovano još njih 70 manjeg intenziteta, rekla je za RTRS načelnica Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju RHMZRS Snježana Cvijić Amulić.

Republika Srpska 29.12.2020 | 15:59
Nakon Petrinje registrovano još 70 manjih potresa

Načelnica Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju RHMZRS Snježana Cvijić Amulić rekla je da je intenzitet zemljotresa koji se osjetio u lokalnim zajednicama koje su bliže epicentru, dakle u Krajini i Potkozarju bio je od šest do sedam stepeni po Merkalijevoj skali.

- U Kozarskoj Dubici intenzitet podrhtavanja tla bio je i do sedam stepeni po Merkaliju - rekla je Cvijić Amulić.

Činjenica jeste, kaže da se tlo nakon jačeg zemljotresa smiruje, tako da se kako ističe očekuju udari manjeg intenziteta.

Istakla je da se svaki dan može očekivati zemljotres, ali da se ne treba dovoditi u vezu sa zemljotresom koji je danas pogodio Petrinju.

(RTRS)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Moja dobra Amulicka

29.12.2020 16:01

Ovo je jos beba sta nam rade ovi nazivaju se politicari.Zemljotes tresne, steta toliko i toliko ali ovi proizvode stetu dan za danom.Niko ne odgovara niti za jednu marku.

ODGOVORITE
Name

najbolji poso

29.12.2020 16:15

Načelnica opservatorija za seizmologiju koje ima 18 zaposlenih....Šta li oni rade da mi ja samo znati.....a o platama da ne govorimo.....

ODGOVORITE
Name

Pa vidiš šta radi

29.12.2020 21:21

Miješa se u božije odredbe. Ko to može da zna, gdje će idući i koje jačine da bude zemljotres. Umjesto što pametuju,nek se pokriju ušima i šute. Molimo dragog Allaha da nam svima olakša. Amin.