Još nekoliko potresa tokom noći u Petrinji

Na području Petrinje, koju su juče pogodila tri jaka i više slabijih zemljotresa, i noćas je bilo nekoliko manjih potresa.

Region 29.12.2020 | 08:37
Još nekoliko potresa tokom noći u Petrinji

Nije prošla baš najbolje noć, bilo je još nekoliko potresa koje smo osjetili u Petrinji, noćas i jutros – rekao je gradonačelnik Petrinje za Hrvatski radio.

Jutros oko sedam sati potres snage 2,5 stepeni po Rihteru pogodio je Petrinju, epicentar je prema EMSC bio na dubini od jednog kilometra, 21 kilometar od Siska i 43 kilometara od Zagreba.

U 1.19 stanovnici su osjetili nešto jači potres jačine tri stepena po Rihteru, sa epicentrom na dubini od dva kilometara, 15 kilometara od Siska.

Oštećene kuće, najviše krovovi i dimnjaci, ali i brojne pukotine na privrednim i stambenim objektima, posljedice su potresa koji su juče ujutro pogodili Sisak, Petrinju i druga naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na području Petrinje juče u 6.28 sati zabilježen je snažan potres jačine pet stepeni po Rihteru. Naknadno su u 7.49 i 7.51 registrovana još dva potresa od 4.7 i 4.1 po Rihteru, s epicentrom pet kilometara jugoistočno od Petrinje.

Nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena materijalna šteta.

(Tanjug Foto: Jutarnji list)

Komentari / 0

Ostavite komentar