Čovjek dao vještačko disanje oboljelom od korone

Putnik na letu od Orlanda ka Los Anđelesu, Isais Hernandez (62) doživio je srčani udar. U pomoć mu je priskočio bolničar Toni Aldapa koji mu je pružio reanimaciju praćenu vještačkim disanjem, međutim Hernandez je nažalost preminuo, a kasnije je bio inficiran Kovidom-19.

Svijet 27.12.2020 | 14:32
Čovjek dao vještačko disanje oboljelom od korone

Aldapa koji je bolničar Hitne pomoći u Los Anđelesu kaže da nije znao da li čovjek ima korona virus, ali da nije oklijevao da mu pruži pomoć, piše Insajder.

– To zapravo nije ni bilo važno. Ionako sam nakon toga pratio protokole, bio u karantinu i testirao se – kaže Aldapa.

Budući da je nesrećan čovjek doživio srčani zastoj na letu kompanije “Junajted”, let je brzo preusmjeren za Nju Orleans.

Aldapa je potom otišao u karantin, a nekoliko dana je imao simptome kovida – umor, bolove u tijelu, glavobolju i kašalj. Ipak, čak tri testa su pokazala da je negativan.

– Kada se osvrnem unazad, ne bih ništa drugačije uradio. Znajući da imam znanje, obuku i iskustvo za pomoć, nisam mogao da sjedim skrštenih ruku i gledam kako neko umire – rekao je.

Nažalost, preminuli Hernandez pretpostavljao je da ima Kovid, budući da je par dana prije smrti izgubio čulo mirisa i ukusa, ali o tome nije obavijestio avio-kompaniju.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A

27.12.2020 13:46

Nisu svi ljudi “SAMI SVOJI”!

ODGOVORITE
Name

Ljuba

27.12.2020 13:46

Plemenitost će spasiti svijet. Bravo dobri čovječe. Sebičnost će se ikorijeniti.Hvala Bogu dolaze bolja vremena

ODGOVORITE