U BiH susnježica i snijeg, na jugu kiša

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuju susnježica i snijeg, a na jugu kiša. Smanjenje intenziteta padavina očekuje se uveče, u sjevernim predjelima uz poneku pahulju i prestanak, a u centralnim i istočnim višim krajevima susnježica će padati tokom naredne noći.

Bosna i Hercegovina 26.12.2020 | 08:55
U BiH susnježica i snijeg, na jugu kiša

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu slaba bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do 11, na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom i snijegom.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak i Bjelašnica minus dva, Ivan sedlo minus jedan, Sarajevo, Srebrenica, Sokolac, Кalinovik, Mrakovica i Ribnik nula, Bihać, Bugojno, Mrkonjić Grad, Livno, Novi Grad, Sanski Most, Tuzla i Šipovo jedan, Banjaluka, Doboj, Gradačac, Zenica i Čemerno dva.

U Bijeljini, Višegradu, Prijedoru i Foči jutros su izmjerena tri stepena, u Rudom četiri, u Gacku i Grudama šest, u Mostaru sedam, u Bileći devet, u Trebinju 10, te Neumu 11 stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina tokom protekla 24 časa zabilježeno je na Čemernu, gdje je palo 48 litara kiše po metru kvadratnom, zatim u Prijedoru 45, u Novom Gradu, Mrkonjić Gradu i Gacku 34, u Doboju 32, u Кalinoviku 31, u Banjaluci i Srebrenici 29, u Ribniku 28, u Bijeljini i na Han Pijesku 25, u Foči i Višegradu 21, u Bileći 19, na Sokocu 18, u Šipovu 15, u Trebinju 11, u Rudom 10, a na Mrakovici osam litara kiše.

Visina snijega na Han Pijesku je 19 centimetara, na Mrakovici i u Ribnik šest, u Кalinoviku pet, na Sokocu četiri, u Srebrenici tri, a u Šipovu i Novom Gradu dva centimetra.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Frka

26.12.2020 14:25

Na Jahorini i Dvoristima ne postoji ni jedna slobodna vikendica, smjestaj za N. G.

ODGOVORITE