Evropske zemlje pooštravaju mjere pred praznike

U strahu od naglog porasta broja zaraženih korona virusom tokom predstojećih praznika, nekoliko evropskih zemalja, uključujući Njemačku, Holandiju i Veliku Britaniju, pooštrile su mjere protiv epidemije, dok je u Francuskoj karantin od utorka pretvoren u policijski čas.

Republika Srpska 15.12.2020 | 22:25
Evropske zemlje pooštravaju mjere pred praznike

Djelimičan karantin u Njemačkoj počinje u srijedu i trajaće najmanje do 10. januara.

Holandija ove nedjelje uvodi karantin od pet nedjelja, do 19. januara. U tom periodu će biti zatvorene sve prodavnice sa sekundarnom robom kao i škole. Ostaju otvoreni supermarketi i apoteke.

U Velikoj Britaniji pojedine oblasti, među kojima London i dijelovi jugoistočne Engleske, prelaze u sredu na oštrije mjere, koje podrazumijevaju zatvaranje hotela, pabova i restorana.

Francuska je u utorak ukinula karantin uveden prije mjesec i po dana, ali će zato ostati na snazi policijski čas, koji neće važiti samo na Badnji dan 24. decembra. Barovi, restorani, pozorišta, bioskopi, muzeji i sportske hale ostaju zatvoreni.

SAD i Velika Britanija počele su kampanju vakcinacije protiv koronavirusa, a njemačke vlasti nisu sakrile da jedva čekaju da Evropska agencija za lijekove odobri Fajzerovu vakcinu.

Agencija je prvobitno dala rok do 29. decembra za donošenje odluke, ali ga je pod pritiskom Njemačke pomjerila na 21. decembar.

Nemački list Bild preneo je da službe kancelarke Angele Merkel takodje pristiskaju iza kulisa Evropsku agenciju za lekove i Evropsku uniju da ubrzaju postupak odobrenja vakcine protiv koronavirusa. 

(Buka)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Andric

15.12.2020 21:42

Lako je njima zatvarati kad ce drzava sve namiriti.Bas me cudi sto nas ne zatvaraju,trebalo bi Zorku priupitati...

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

16.12.2020 02:40

Pitati Zorku prepečenicu.

Name

Goran

16.12.2020 04:03

Kod njih ljudi plaćaju porez a naši gledaju kako da zajebu državavu

ODGOVORITE
Name

Zaga

16.12.2020 05:41

DOKAZ DA SU SE NACISTI POVAMPIRILI PLANETOM ZEMLJOM,MERKELOVA JE NAJAUTENTIČNIJI PRIMJER,I ŠTO JE NAJTRAGIČNIJE,NI NAROD NJEMAČKE NE BUDI SE RADIKALNO,DA SE SPASI OD TE HULJE!!!

ODGOVORITE
Name

Blago nama

16.12.2020 07:20

Nije im lako. Oni nemaju krsne slave, nemaju svoje familijarne svece koji ih čuvaju od svega pa i od korone napasti i obaška pameti, kao što naši čuvaju nas srbe. Blago nama srbima.

ODGOVORITE