Ubedio devojku da je poznati košarkaš pa je prevario za 10.000 evra!

Jedan mladić se pretvarao da je košarkaš Rokas Jokubaitis i ukrao jednoj devojci oko 10.000 evra, a sumnja se da ona nije jedina žrtva.

Zanimljivosti 15.12.2020 | 15:26
Ubedio devojku da je poznati košarkaš pa je prevario za 10.000 evra!

On je napravio profil na mreži za upoznavanje "Tinder" i spojio se sa devojkom koja ne zna mnogo o košarci i nije posumnjala da se radi o lažnom profilu, na šta je Viktor Babajev iliti lažni Jokubaitis insistirao da se oni upoznaju lično i devojka je pristala.

Viktor se na sastanku pojavio u automobilu Volkswagen Arteon sa sve logom Žalgirisa, model automobila koji je vozio i bivši trener tima Šarunas

Čak je nosio i klupsku trenerku, a likom malo i podseća na Jokubaitisa pa je devojka odmah poverovala.

Dvoje mladih ljudi su se redovno viđali, čak je devojka dobijala i snimke iz Arene, snimke s treninga, timskih putovanja i slično. Kada god bi se video sa devojkom, lažni Jokubaitis bi nosio neki odevni predmet sa znakom Žalgirisa.

Posle svake utakmice je devojci slao poruke "Jesi li videla šta sam uradio?" uz razne "insajderske informacije". Kada god bi šetali gradom neko bi mu prišao da ga pozdravi jer je veliki fan Rokasa Jokubaitisa.

Čak je i računar kupio pod imenom Rokas Jokubaitis. Odjednom, posle dva meseca veze, Rokas ima problem – banka mu je iz nekog razloga blokirala račune i on više nema novca, pa vam je jasno u kom smeru ide priča.



Devojka je poverovala i pozajmila svom dečku, košarkaškoj zvezdi, 10.000 evra. Kada je devojka primetila da tu ima nekih nelogičnosti, on je i dalje ubeđivao da je on Rokas Jokubaitisi i da joj treba "psihijatrijska pomoć".

Devojka nije otišla kod psihijatra, već u policiju i Viktor Babajev je 12. decembra uhapšen zbog prevare.

Sumnja se da je na isti način prevario još nekoliko devojaka, kao i da se pretvarao da je košarkaš London Lajonsa.

izvor.b92.net

Komentari / 0

Ostavite komentar