Otvaraju 'corona-free' pub, testiraju goste na ulazu

Bar na zapadu Irske najavio je otvaranje kao prvi 'corona free' pub u zemlji u kojemu će se posjetioci prije ulaska testirati brzim testom.

Svijet 11.12.2020 | 11:51
Otvaraju 'corona-free' pub, testiraju goste na ulazu

Prema Eileen's Bar, pubu u mjestu Aughamore dva i po sata vožnje udaljenom od glavnog grada Dublina, posjetioci moraju prvo čekati u određenom prostoru kako bi ih "stručna osoba testirala na virus".

Vlasnika puba Donal Byrne objavio je na facebooku da će samo redovnim posjetiocima biti dozvoljen ulazak i samo ako su negativni na testiranju, no dodao je da će piće moći popiti i tamo gdje čekaju na testiranje i dok čekaju rezultat.

Posjetioci sami snose trošak testiranja od 10 eura koje se obavlja od 17 do 19 sati.

"Trošak testiranja veći je od toga no Eileen's s radošću pokriva razliku kako bi bio siguran da su naši zaposleni i gosti sigurni i zdravi", napisao je na Facebooku.

U pubu će posjetioci morati poštivati službene zdravstvene preporuke za restorane i pubove, od sjedenja za stolovima do održavanja udaljenosti među posjetiocima.

U Irskoj smiju raditi samo barovi koji serviraju hranu što je razljutilo vlasnike 3500 pabova koji ne nude hranu. "Ne služim hranu i hrana, kao što znamo, ne zaustavlja covid i ne sprečava covid", kazao je Byrne.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Otaharin

11.12.2020 11:30

Opaa, sad ce i nashi, copy paste!

ODGOVORITE
Name

Nas narod

11.12.2020 13:44

Sve manje ima i za kafu da popije, a ne da jos placa i testiranje. Kod nas bi bolje radio covid caffe.

Name

Alan Ford

11.12.2020 11:58

Svaka čast za ideju! Sve pohvale!

ODGOVORITE
Name

Andric

11.12.2020 12:13

Hahaha,evo trcimo da se napijemo u tom pabu...

ODGOVORITE