Slamka spasa Dodiku je trajan teret koji će Sonja staviti sebi na leđa?!

Studentski dom na Palama nikada nije dobio ime po Radovanu Karadžiću, već je populista Dodik par dana pred Opšte izbore 2016. godine samo stavio mermernu ploču na zid pred kako bi manipulisao emocijama naroda i dobio glasove, predstavljajući se lažno kao nekakva velika srbenda i patriota.

Republika Srpska 10.12.2020 | 12:23
Slamka spasa Dodiku je trajan teret koji će Sonja staviti sebi na leđa?!

Nisam najbolje informisan da li je tačna informacija koja je objavljena u medijima da bi danas u hotelu Bosna u Banjaluci, na konferenciji za novinare, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske iz redova opozicije  Sonja Karadžić trebala da pruži slamku spasa Dodiku, sama pokrene inicijativu i zatraži da se ukloni ploča sa imenom Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama, ali ako se to desi, a nadam se da neće, to će nesumljivo predstavljati veliku uvredu i sramotu, prije svega za Sonjinog oca Radovana.

Studentski dom na Palama nikada nije dobio ime po Radovanu Karadžiću, već je populista Dodik par dana pred Opšte izbore 2014. godine samo stavio mermernu ploču na zid kako bi manipulisao emocijama naroda i dobio glasove, predstavljajući se lažno kao nekakva velika srbenda i patriota.

Dodik je politički nastao kao projekat stranaca i zapadnih službi, napredovao do mjesta premijera davne 1998. godine kao  istinski protivnik i sušta suprotnost Radovanu Karadžiću i SDS-u, koga je nazivao najpogrdnijim imenima i iznosio najteže uvrede, optužbe i kvalifikacije na račun prvog predsjednika Republike Srpske, nazivajući ga ratnim zločincem, reketašom, lošim književnikom, kriminalcem i lopovom koji je navodno odnio 36 miliona maraka u gotovini iz trezora Narodne banke Republike Srpske, o čemu postoje autentični video snimci.

Ako je kojim slučajem Sonja zaboravila šta je Dodik pričao o Radovanu godinama, koliko je zla nanio njemu, njegovoj porodici i stranci, kao i cijeloj Republici Srpskoj koju je razorio do temelja, ovi video snimci i tekst svakako će je podsjetiti na Dašak svježine na Balkanu koji je dobio silnu podršku, novac i moć kako bi uništio Radovana i SDS, stranku koju je osnovao njen otac.

Zašto bi Sonja ili bilo ko drugi tražio da se ploča sa imenom Radovana Karadžića ukloni sa Studentskog doma, i da li se ona na taj način odriče svog oca?

Pružiti slamku spasa nekom ko je nastao i opstao napadajući Radovana i SDS, koji ga je godinama vrijeđao i pozivao da se preda u Hag, iznosio najteže optužbe i na koncu ga zloupotrebljavao i isorištavao čak i kao nemoćnog sužnja u zatvoru, lažnim patriotizmom i populizmom glumeći srbendu pred izbore, po mom mišljenju predstavlja akt izdaje, prije svega svog oca, a onda i SDS-a, jer je Dodik poslednja osoba zbog koje bi se neko iz porodice Karadžić morao žrtvovati i nepotrebno javno ponižavati.

Dodik nikada Studentski dom na Palama nije ni nazvao po Radovanu Karadžiću, iako je to javno obećao na prvom svečanom otvaranju objekta koji nije ni bio završen 2014. godine, i svima je jasno da je jedini cilj bio da se Radovanovo ime iskoristi za dobijanje glasova i pridobijanje povjerenja naroda koga je izdao i iskoristio, kao i Radovana i mnoge druge.

Hrišćanski je praštati, iako se Dodik nikada nije ni pokajao za ono što je radio, ali smatram da niko nema pravo da zaboravi, ponižava sebe, svoju porodicu, stranku pa i cijeli narod, jer bi zahtjevom da se ploča sa imenom Radovana Karadžića ukloni sa Studentskom doma Sonja dala povod mnogima da taj čin timače kao odricanje od svog oca.

To je prevelika hipoteka i teret koji nepotrebno treba nositi na svojim plećima, a suštinski se ništa ne postiže, osim vlastitog poniženja. Možda se rješava jedan problem  Milorada Dodika, al samo trenutno, jer ako su ga njegovi mentori pustili niz vodu i smatraju da je potrošen i odbačen, ubrzo će se pojaviti neki sličan zahtjev i ultimatum, kao ovaj sa uklanjanjem ploče, a onda će ostati samo ukus gorčine.

Sonjina ruka spasa Miloradu Dodiku i njen eventualni javni istup u kome će ona zatražiti da se ploča skine sa Doma posle 6 godina, kako bi onaj koji ju je postavio zbog političkih poena a ne poštovanja i osjećanja izbjegao neku kaznu, posledice i odgovornost,  nanijela bi veliku političku štetu SDS-u i cijeloj opoziciji, ali bi i Sonja bila izložena snažnom udaru javnosti, naroda, boraca…

Zato se nadam da će prevladati razum, da će Sonja još jednom dobro da razmisli da li će pružiti slamku spasa Dodiku, a sebi na leđa nepotrebno stavi veliki teret, da će odustati od konferencije za novinare i pusti Dodika da se krčka u čorbici koju je sam skuhao.

Nebojša Vukanović

BN

Komentari / 50

Ostavite komentar
Name

Ilija

10.12.2020 11:38

Pa sta glumi budalu, pa on je bio jada su je stavljali pa neka bude i kada je budu skigali. Vazda usere i zakomplikuje stvari.

ODGOVORITE
Name

075

10.12.2020 12:35

" Veliki Srbin " ispade mali miš, joj odličan tekst kako ste ga raskrinkali sa ovim klipovima!!

Name

Uhh

10.12.2020 12:43

Vukane sve tacno od reci do reci.

Name

Obavezno

10.12.2020 14:12

Nju treba izbaciti iz SDS. Ona svakako radi za SNSD.

Name

Nenad

10.12.2020 15:09

Kako laže ovaj čovjek,biće upisan u istoriju kao najveći lažov našeg naroda

Name

Re nenad

10.12.2020 16:09

Otvori oci ako smes od rudonje? Klimoglavac.

Name

Đorđe

10.12.2020 11:42

Povoljno skidam table sa studentskih domova. Ponude isključivo putrm Haga....

ODGOVORITE
Name

BL

10.12.2020 11:46

Zeno sta je tebi jesi li prolupala!? Jesi li svesna sta cinis? Znas li sta je Dodik nanio zla tebi i tvome ocu? Tvoga oca nije mogao niko kupiti da izda! A tebe Dodik kupuje da cijeli zivot i ti i tvoja porodica nosis breme izdajnika! Zeno Dodikovo je zavrseno pitanje je dana. Nece ga spasiti!

ODGOVORITE
Name

Tvrda linija

10.12.2020 12:43

Pa prodala se

Name

brat Đuro

10.12.2020 11:50

Moj dragi Nebojša, sve si lijepo rekao, samo već si trebao naučiti da je nerazumno nadati se da će ovdje preovladati razum. Znaš gdje piše: "Vi koji ulazite ovdje ostavite svaku nadu".

ODGOVORITE
Name

SDS

10.12.2020 11:59

Moj Vukane odavno je Sonja u SNSD samo vi to ne vidite ili nećete da vidite. Ono što je tužnoje to što u SDS ima mnogo ovakvih kao što je ona moj Vukane...

ODGOVORITE
Name

Igor

10.12.2020 12:25

To samo budala ne vidi .

Name

Milan

10.12.2020 12:02

Odlična analiza!

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin, rođeni

10.12.2020 12:04

Sonja Karadžić ni nije dokazala da je potomak svog oca!

ODGOVORITE
Name

Boris

10.12.2020 12:08

Medicinskim riječnikom rečeno kancer naroda R.Srpske zvan Dodik, je poveo sam sebe da jede iznutra. Prognoze su veoma optimistične jer se Teška bolest počela povlačiti nakon 22 godine teške patnje našeg naroda

ODGOVORITE
Name

Ratko

10.12.2020 12:11

Da je ploču postavio neko drugi rekao bih ne nesmijete je dirnuti, kada skinete ploče u Sarajevu na kojima piše ovde su srpski zlocinci itd... na svakih 200 m onda ćemo mi skinuti i ovu ploču. Medjutim posto je ploču postavio Dodik koji je Radovana nazivao zločincem, kriminalcom, koji se zalagao za njegovo izručenje ne samo da treba skinuti ploču već zajedno sa njom i Milorada Dodika poslati u istoriju. Uvesti predmet na fakultetu postratna politička manipulacija srpskim narodom i dobro izuciti šta je Milorad radio i na koje nacine je iskorištavao osjećanja jednog izgubljenog i napaćenog naroda, da nam se to više nikad ne ponovi.

ODGOVORITE
Name

Svaka cast

10.12.2020 17:40

Za komentar.

Name

Sima

10.12.2020 12:15

Nisam siguran da to Sonjica ipak nece uraditi.

ODGOVORITE
Name

Мико

10.12.2020 12:53

Ја сам сигуран да хоће!

Name

Igor

10.12.2020 12:22

Sve je i pocelo u Hotelu Bosna 1997 tamo ce i zavrsiti . Razlika je sto su sad svi zajedno , Dodik , profiteri , Stevandic , Karadzici , UDBA , Osnivaci ... Pametnom dosta a budala neka ceka izbore ...

ODGOVORITE
Name

pa

10.12.2020 12:23

I jedan i drugi su najviše zla nanijeli ovom narodu, ne jedan drugom. Svi i SDS i SNSD nije briga za ovaj narod. Sramite se svi! P.S. Ne piše se sumljivo, već sumnjivo!

ODGOVORITE
Name

Istine radi

10.12.2020 17:39

Svako na svoj nacin, na zalost!

Name

Marko

10.12.2020 12:28

Sonja nije ni R Od Radovana!

ODGOVORITE
Name

kad

10.12.2020 12:29

Vidim bjedu bez posla, djecu koja nemaju za kiflu i lijecimo ih sms porukama, borce bez zdravlja i primanja i krovom nad glavom tu mi prorade EMOCIJE

ODGOVORITE
Name

mimi53

10.12.2020 12:31

Spasavati nesto sto se spasiti ne moze je uzaludan posao .Strancima je on upotrebljena ,a sad vec beskorisna stvar ,i kao takav pusten je niz vodu. Svoju misiju unistenja RS na ekonomskom planu je zavrsio ,posledice ce osjecati nasa pra unucad ,a sad ako pogledamo sudbine Americkih "suradnika" iz J.Vijetnama ,Iraka ,Sirije........narod im to nije oprostio ,pa su morali bjezati od vlastitog naroda skupa sa svojom "klikom" i lose su zavrsili. Svi su se oni "borili" za vlastiti narod puneci vlastite dzepove ,zivjeli u bogatstvu ,imali svoje partijase po malim mjestima ..........uglavnom vec sve vidjeno na ovim prostorima ,ali samo su vodje uspjele pobjeci ,nije bilo mjesta u avionu za sitne duse.

ODGOVORITE
Name

Prle

10.12.2020 12:32

Bravo, hrabro i odvažno, svi se trebamo žrtvovati za.predsjendika koji se svim silama bori za naše bolje sutra!

ODGOVORITE
Name

Yoee

10.12.2020 12:55

Ova žena mi je odvratna, u svakom pogledu. Nece se niko s njom usreciti.

Name

ZMiljenkoE

10.12.2020 12:37

Ovo je školski primjer manipulacije građanima u cilju ostvarenja ličnih interesa. Nikada on, a ni bilo koji drugi za nas neće isposlovati nikakve bolje uslove, samostalnost ili pripajanje Srbiji i to što shvatimo prije to će biti po nas bolje. Ništa bolji i drugačiji nisu ni ostali (Čović, Izetbegović, i ini), svi oni samo gledaju kako da obezbjede sebe i svoje a o narodu niko ne vodi računa.

ODGOVORITE
Name

Andric

10.12.2020 12:39

A sta je problem u tome da studentski dom nosi ime Radovana Karadzica???Isto kao sto u Banjaluci nosi ime Nikola Tesla,sta je tu sporno...

ODGOVORITE
Name

ZMiljenkoE

10.12.2020 12:47

Ma vidiš da uopšte nije problem!

Name

Re

10.12.2020 13:27

Sporno je to sto je covjek na sudu proglasen ratnim zlocincem... Da li je tako ili nije, to je nebitno... Jedni kazu da jeste, drugi da nije, ali je Sud rekao svoje... I opet, da li mi priznajemo taj sud je potpuno nebitno, jer ga priznaje UN... Tako da, Andricu moj, to je sporno.. ? I nemoj molim te, Rasu da poredis sa Teslom!

Name

Hm

10.12.2020 13:59

Problem je u odlikovanjima ova dva POZNATA IMENA

Name

Sale

10.12.2020 12:50

Kao fol ga nazvao po Karadzicu a u stvari nije ??? hahha Opet nas je zeznuo

ODGOVORITE
Name

Vratolomije

10.12.2020 13:02

Tako se dodje do kraja politicke karije. Vrtoglavi preokreti jednostavno ne idu.

ODGOVORITE
Name

Miki

10.12.2020 13:04

Svaka ti cast Sonja!!

ODGOVORITE
Name

arandjel dusevodnik

10.12.2020 13:07

E moj Vukane dok se ti boriš sa crevenom sektom, ova kalaštura trguje sa njima i to imenom svog oca. Šaroviću ovo ako prodje bez kazne stranke i u najmanju ruku gubitkom mjesta u glavnom odboru zapamti da 2022 SDS neće preći cenzus. Nju niko ne cjeni ni u narodu, ni medju borcima.

ODGOVORITE
Name

doboj

10.12.2020 16:10

Sta ce vam ovo smece u SDS-u?

Name

Draško

10.12.2020 13:11

Ma nece kcerka traziti da se skine ploca nego ce Radovan to traziti. Scenarij je napisan davno.

ODGOVORITE
Name

dragan 1969

10.12.2020 15:48

Istina

Name

Stojan

10.12.2020 13:22

TREBA ONA PROVJERITI JEL JOJ OTAC RADOVAN KATADZIC ILI BOGDAN DODIK???

ODGOVORITE
Name

Đorđe

10.12.2020 14:01

"Ukoliko Dodik ne ukloni tablu sa Karadžićevim imenom bit' će mu zamrznuta sva imovina. Ajd šljive, ali kako da zamrznu helikopter i traktor? Ne kontam.", s Twittera, moj omiljeni, Bosanski Bukvalista.

ODGOVORITE
Name

Zoka kalis

10.12.2020 14:09

" bravo" Sonja,sad lijepo idi kuci,prvo pozdravi svoju djecu I POGLEDAJ ih u oci,onda majci I bratu takodje,POGLEDAJ u lice pa nazovi oca u Hag I objasni mu sta si uradila,e zatim podji u banku I vidi Jesu li legle parice,usput,dok ides ulicom ljubazno se pozdravi say gradjanima,svojim glasacima,borcima,majkama palih boraca,djecom...itd,glavu gore( Ako mozes)

ODGOVORITE
Name

Opa

10.12.2020 14:44

Je li legaoo Milionceee na racun????? Potkovanaa debrlooo obraz djon!!ona je ista bagra stevandiceva jos iz rata!!!!!!

Name

Lili

10.12.2020 14:21

Sto "trajan tetet" ako je dobro unovcen..onako trajno... samo pitam..a vi kako 'te?

ODGOVORITE
Name

Пале

10.12.2020 15:22

Ево Соње у матичном уреду, узима извод из матичне књиге рођених, где у рубрици име оца не пише Радован.

Name

Zv

10.12.2020 16:06

Sarovicu resavaj se ove spodobe. Kako ocekujete da vam narod poveruje i da glas sa ovakvima medju redovima i na funkcijama. BTW obratite paznju i na Zvornik!

ODGOVORITE
Name

Sds

10.12.2020 16:13

Pljesak za tatu, uplakana majka, nadobudni mile, a Radovan preposteni na robiji. Lijepa tragikomedija, boze dragi koliko će gospoje intelektualke dobiti brašna za ovu lošu predstavu.

ODGOVORITE
Name

Јела

10.12.2020 16:18

Ако је син Генерала Младића издао оса,шта је чудно да Караџића изда ћерка!?

ODGOVORITE
Name

Lana

10.12.2020 20:32

Gdje vam je sad Dodik da i on vas izljubi za skidanje ploče, kao što ste i vi njega za postavku.

ODGOVORITE
Name

Paja

11.12.2020 07:03

Ovaj Tegeltija kod domaćina ni na Krsnoj slavi ne može biti gost, a dolibaša i da ne govorimo. Pogledajte samo to stvorenje, stid me kao Srbina da mi je to stvorenja na i kakvoj funkciji u državi.

ODGOVORITE