Danas toplije vrijeme, na jugu zemlje kiša

- Toplije vrijeme danas se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, a slaba kiša padaće samo na jugu.

Bosna i Hercegovina 05.12.2020 | 08:57
Danas toplije vrijeme, na jugu zemlje kiša

Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 12, na sjeveru, jugu i višim predjelima oko 14 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveru će tokom dana biti toplije vrijeme sa sunčanim intervalima, a slaba kiša očekuje se od jugozapadnih do južnih predjela, gdje je moguća i grmljavina.

Tokom noći mjestimične padavine su moguće i u centralnim krajevima.

Duvaće umjeren južni vjetar, sredinom dana na momente i pojačan, posebno u Кrajini i na planinama.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slaba kiša pada ponegdje u Hercegovini.

Najhladnije jutros u 7.00 časova bilo je u Bijeljini i Rudom, gdje je izmjeren minus jedan stepen, dok se Neum sa 16 stepeni bio najtopliji.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Doboj, Prijedor, Novi Grad, Bjelašnica, Višegrad, Srbac i Banja Slatina jedan, Banjaluka i Topola dva, Zvornik, Han Pijesak, Gradačac i Ugljevik tri, Tuzla i Foča četiri, Sokolac i Čemerno pet, Кalinovik šest, Sarajevo, Livno, Bileća, Zenica i Кneževo devet, Manjača i Bugojno 10, Trebinje, Mostar, Široki Brijeg, Mrkonjić Grad i Ribnik 11, Istočno Sarajevo, Bihać i Šipovo 12 i Sanski Most 13 stepeni Celzijusovih.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar