Izborili smo evropsko proljeće, šta tražiti više!?

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković čestitao je svojim fudbalerima na prolazu grupne faze Lige Evropa, koji je izboren posle današnjeg remija sa Hofenhajmom.

Fudbal 03.12.2020 | 22:45
Izborili smo evropsko proljeće, šta tražiti više!?

"Čestitke igračima, klubu, stručnom štabu, svim navijačima. Uopšte nije bilo lako izboriti sve ovo. Znamo koliko smo radili, želeli ovo evropsko proleće. To smo hrabro najavili i pre nego što su počele utakmice jer smo znali šta imamo, kakvi smo i koliko to želimo", rekao je Stanković novinarima posle utakmice.

Zvezda je igrala 0:0 sa Hofenhajmom i kolo pre kraja grupne faze obezbedila plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa.

"Igrali smo protiv kvalitetnijeg protivnika, ali se nismo dali. Svako za svakog. Kolo pre kraja 10 bodova, obezbedjeno evropsko proleće. Šta tražiti više? Svaku utakmicu želimo da izvučemo maksimum. Ovaj rival možda nema zvučna imena, ali ima strašne pojedince", upitao je Stanković.

Stanković je rekao da još ne razmišlja o poslednjoj utakmici u grupnoj fazi i tome kome će dati šansu i da li će mladji dobiti.

"Imam 21-22 momka koji su standardni i to pokazuju iz utakmice u utakmicu. I oni što su van, jedva čekaju da se vrate. I mi jedva čekamo, paklen nam je ritam do kraja decembra. Ne šalim se kada kažem da spremam utakmicu po utakmicu jer tako gledam šta imamo, ko je zdrav, ko nije, ko je umoran... Nekada je nekoga previše rizično staviti da igra, onda može da bude duža pauza", kazao je Stanković.

Zvezda će do kraja grupne faze igrati još sa Slovanom, narednog četvrtka u Liberecu.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Раша

03.12.2020 23:42

Честитам,заслужили сте.Време је ипак да коначно и нас навијаче обрадујете још једним потезом. Време је и знам да је то жеља већине присталица екипе да промените име и симбол.Ипак смо Србија и одрекни мо се југоносталгије.Исто бих и Партизанима препоручио.

ODGOVORITE
Name

Koko loko

04.12.2020 07:23

Nemoj da lupaš zašto da se mjena nešto što je u istoriji pozitivno bez obzira na politička neslaganja . Prvak Evrope i svijeta je Crvena Zvezda a to nema veze sa politikom. Dokad da se odričemo naše pozitivne strane koja se cijeni u svijetu i onda je automatski prepuštamo drugim .