Zvaničnici OBA-e negirali krivicu u Sudu BiH

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine (OBA BiH) Osman Mehmedagić i rukovodilac Odsjeka za cyber sigurnost te institucije Muhamed Pekić izjasnili su se da nisu krivi po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Bosna i Hercegovina 02.12.2020 | 12:45
Zvaničnici OBA-e negirali krivicu u Sudu BiH

Oni su u srijedu 2, decembra pred Sudom BiH negirali krivicu za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) advokatica, optuženog Osmanagića, Senka Nožica.

„Danas je bilo izjašnjenje o krivici, pozvana su oba osumnjičena i oba su se izjasnila da nisu krivi. Sada predmet ide pred sudiju koji će suditi dalje“, rekla je Nožica za RSE.

Optuženi se terete da su tokom avgusta 2020. godine zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OBA-e u svrhe privatnih i ličnih interesa, kako bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OSA-e. Riječ je o izuzimanju videosnimka nadzornih kamera iz pošte u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Tužilaštvo BiH je 22. oktobra podiglo optužnicu protiv Mehmedagića i Pekića zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Sud BiH je optužnicu potvrdio 4. novembra ove godine.

(RSE) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Đorđe

02.12.2020 11:58

Ovaj lik, odaziva se na Osman Mehmedagić i Dodikov partner u vlasti, treba da ispituje tko nema diplomu, smiješno, da nije istina, strašno ovako. Zato sa nama upravljaju neznalice i ljenčine, što nisu učili škole. Molim sve ljude, dobre, bez obzira na vjeru naciju i mišljenje, da se riješimo ovakvih ološa, olovkom prije svega. Kod nas u BL, a vidim i Sarajevo...PočeloJe, čekamo Mostar, dolje Dodikov prijatelj i kriminalac Čović...

ODGOVORITE
Name

P

02.12.2020 12:48

Nije druže na žalost ništa počelo i nemoj se kao Borenović i Šarović radovati nečemu što se nije desilo. Uzmi i saberi broj glasova svih političkih partija pa ćeš vidjeti da je tako. SDS nikad' gori a Šarović proglašava nekakvu pobjedu, ne znam je li on svjestan rezultata svoje stranke. Jedan odbornik u BL?!

Name

Re

02.12.2020 16:41

Dorde imformisi se malo.. Dodik ne dozvoljava da ovaj bude imenovan.Nemoj siriti dezinformacije.

Name

EUREKA

02.12.2020 12:03

Efikasno pravosuđe!?

ODGOVORITE
Name

STRASNO

02.12.2020 13:16

Kad je lopov reko da je lopov i kurva da je kurva.

ODGOVORITE