U BiH danas hladno i oblačno vrijeme sa kišom

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti hladno i oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom, na planinama sa snijegom ili ledenom kišom, uz dnevnu temperaturu od minus dva do pet, na jugu Hercegovine do 10 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 02.12.2020 | 08:31
U BiH danas hladno i oblačno vrijeme sa kišom

Ujutru i prije podne u većini krajeva biće oblačno i hladno uz mraz, a od zapada preko jugozapada do juga, mjestimično uz slabe padavine, na planinama po kojom pahuljom snijega.

Tokom dana biće oblačno u većini predjela, od sjeverozapada ka centralnim predjelima, jugozapadu i jugu uz uslove za kišu, a provijavanje susnježice ili slabog snijega očekuje se na krajnjem zapadu i sjeverozapadu.

Poslije podne u zapadnim i centralnim planinskim predjelima biće uslova za kišu koja ledi pri tlu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Кiše će biti i u planinskom pojasu, češće na južnim stranama planina, dok će od centralnih predjela ka istoku i sjeveroistoku ostati pretežno suvo vrijeme.

Duvaće slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na krajnjem zapadu i planinama tog regiona do minus dva, na jugu Hercegovine do 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Sokolac minus 10 stepeni Celzijusovih, Rudo minus osam, Višegrad minus sedam, Han Pijesak i Srebrenica minus šest, Foča i Sarajevo minus pet, Mrakovica, Drinić i Кalinovik minus četiri, Bjelašnica, Mrkonjić Grad i Gacko minus tri, Šipovo, Drvar, Bijeljina, Nevesinje i Zenica minus dva, Prijedor, Ribnik, Zvornik i Tuzla minus jedan, Banjaluka, Novi Grad, Srbac, Doboj i Čemerno nula, Bileća dva, Mostar četiri, Trebinje šest i Neum 13 stepeni Celzijusovih. 

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar