Učenici ponovo u školama

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je nastavljena nastava, osim u onim koje su zatražile odobrenje za nastavu na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Republika Srpska 23.11.2020 | 08:52
Učenici ponovo u školama

U skladu sa zahtjevima usljed nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu biće nastavljena u Katoličkom školskom centru u Banjaluci, Osnovnoj školi "Gornja Slatina" u Šamcu, te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su sve škole, koje su prošle sedmice organizovale nastavu na daljinu, to završile s uspjehom, te da je u petak, 20. novembra, završena i dezinfekcija prostorija u školama čije su prostorije koršitene kao biračka mjesta na proteklim lokalnim izborima.

"U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku kominikaciju i uz emitovane školske časove na programu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS)", rekla je Trivićeva.

Ona je potvrdila da je prošle sedmice Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama, Domu učenika u Doboju, te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Ministarstva su podsjetili da je vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj organizovan u skladu s Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, kao i preporukama za organizaciju nastavnog procesa, preporukama za zaposleno osoblje i preporukama za učenike koje je donio Institut za javno zdravstvo Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

STRASNO

23.11.2020 08:12

Ne prskajte tim otrovima pobicete i to malo djece sto imamo.

ODGOVORITE
Name

Vi ste strasni

23.11.2020 11:30

Ne mogu da shvatim da u 21. vijeku neko smatra da je sredstvo za dezinfekciju otrov. Plasite li se tako i sapuna? Sampona? Meni je zao sto ovo malo djece koju imamo vaspitavaju takvi ljudi!

Name

Re

23.11.2020 16:28

To stevandic radi.

Name

Buba

23.11.2020 08:15

Zašto su časovi skraćeni?

ODGOVORITE
Name

Skeptik

23.11.2020 08:42

Ajd nek im je sa srećom. Još da im skinu maske i ukinu distancu...

ODGOVORITE
Name

(re Skeptik) - Cerovina

23.11.2020 11:39

to iz sale, ili si ozbiljan ?

Name

Roditelj

23.11.2020 12:31

Prece mi je zdravlje djece,sta su uradili? Ej za izbore kad oni.hoce djeca imaju onlajn nastavu.Danas idu u skolu gdje se ni temperatura ne mjeri...ostavite djecu i odradite kao za vrijeme izbora...na ovoliko zarazenih djeca u skolu...ej

ODGOVORITE
Name

Ratko

23.11.2020 20:29

U Srbiji raspust od petka 18 decembra do 21 januara.Nasi idu u skolu do 31 decembra.Ljudi vi niste normalno.Meni se cini da ovde neko direktno ide protiv zdravlja nase djece.Djecu je vec trebalo okrenuti na onlajn nastavu koliki nam je postotak zarazenih,ali nas krizni stab izgleda spava a probudice se kad vec bude kasno

ODGOVORITE