Od utorka na snazi nove mjere Vlade Srbije

 Vlada Srbije propisala je nove mjere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, saznaje Tanjug u vladi.

Srbija 21.11.2020 | 14:18
Od utorka na snazi nove mjere Vlade Srbije

Druga mjera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gdje se ne mogu izbjeći međuljudski kontakti.

Slijedi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mjere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta - odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Uvedena je i mjera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Među novim mjerama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mjera koje su na snazi.

Ove mjere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svjetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjug u Vladi Srbije.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vlad Tepeš

21.11.2020 13:55

Skraćenje radnog vremena rijetko glupa mjera, samo se stvaraju još veće gužve, jer isti broj ljudi procirkuliše samo u kraćem vremenskom periodu.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

21.11.2020 13:58

Znači, SVE DOSADAŠNJE MJERE NISU DALE NIKAKVE REZULTATE! A to opet znači DA JE LAŽ DA NAS MASKE, DISTANCA, UKIDANJE ŽIVIH SVIRKI, UKIDANJE PRISUSTVA SPORTSKIM OBJEKTIMA I DR. ŠTITI OD TE NJIHOVE KORONE! Da pokušaju nešto drugo, da ukinu sve dosadašnje mjere i da prekinu sa medijskim terorom nad stanovništvom. Možda će to imati više efekta...

ODGOVORITE
Name

I još

21.11.2020 20:01

Pokazuje da Krizni štab pojma nema gde udara i svi se pitamo kako je Kisićka i čime zaslužila ministarsku fotelju!

Name

Itd

21.11.2020 15:44

Znaci da virus izlazi tek poslijepodne negdje tamo oko 18 sati ? ?

ODGOVORITE
Name

Zaga

21.11.2020 16:44

Važno je manipulisati narodom,opravdati sredstva koja su im isplaćena u to ime,narod je nevažan.

Name

Sava

23.11.2020 17:03

Slažem se sa Vama, da i korona ima radno vreme, od 18 h Hahahaha, divim se mozgu koji izmišlja takve budalaštine. A šta drugo i očekivati od takvih stručnjaka.

Name

RANKO

21.11.2020 17:57

CESTITAM...PA ONDA NAVALITE NA PUMPE POSTO ONE RADE ..SVAKA CAST NA MJERAMA ,,NASRAMOTU.

ODGOVORITE