Božo Vrećo održao koncert na dan patrijarhove smrti!

Muzičar i umetnik Božo Vrećo, interpretator bosanskohercegovačkog melosa, održao je sinoć prvi od dva koncerta u Kombank dvorani u Beogradu.

Magazin 21.11.2020 | 13:57
Božo Vrećo održao koncert na dan patrijarhove smrti!

Za sada drugi koncert nije otkazan ili odložen iako je Vlada Srbije proglasila trodnevnu žalost!

Tokom koncerta uz sanitarne mere radi suzbijanja zaraze korona virusa, publika je koristila maske uz propisan razmak medju ljudima.

Večerašnji koncert, uz ovacije, Vrećo je završio pesmom „Pašana“.

Drugi koncert najavljen je za sutra u 18.30 ;u istoj dvorani.

Taj poznati regionalni izvodjač sevdalinki objavio šest ;albuma. ;Neke od najpoznatijih numera su „Pašana“, „Ko li noćas miluje ti kosu“, „Pandora“, „Elma“, „Sanjao sam“, „Krila“.

Božo u svojim nastupima ističe transrodnost muzike, a deklarisao se i kao homoseksualac. O svom opredeljenju sam priča u jednom intervjuu:

-Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pjevam žensku pjesmu. Želim da svaka žena osjeti tu ženu u meni, a muškarci mušku kompnentu. Super je što ja funkcionišem kao takva osoba. Prevazilazim muško-ženske razlike, jer mislim da smo svi i jedno i drugo, samo što se većinu svog života stidimo da budemo i jedno i drugo, jer smo ograničeni poslom, porodicom, karijerom. Međutim meni sevdah upravo daje slobodu da budem i žena. Da imam svilenu kaftan haljinu u kojoj se mogu vrtiti, koja je bajkovita. Nikada ne bih promijenio pol, jer to ne bih bio ja. Moja me mama, u stvari, nikada nije odgajala da budem neko drugi. Znala je koga je rodila i uvijek mi je govrila ‘budi to što jesi i prati svoje srce’, a ja to i radim“- kaže Vrećo.

Dok su ga neki mediji ishvalili Ima i onih koji su očajni.

„U isto vreme kada se ljudima preti da će biti drastično kažnjeni sa 50 000 – 150 000 dinara ako slave krsnu slavu i još podstiču da prijavljuju komšije, kada se najvaljuje zabrana Božića, kada je svim domaćim pevačima zabranjeno da nastupaju u dvoranama, klubovima, i kafanama OVO drži koncert u Sava Centru jer promocija nastranosti ne sme da prestane“- kaže Slobodan Ilić u svom komentaru.

 

-Ko to dozvoljava, a nama se zabranjuje skup za slavu za više od petoro ljudi. Pitam se koliko bližnjih za slavu mi imamo ili treba i njih da eliminišemo- kaže Marina Petrović.

 

Pevača viđamo uglavnom u haljinama , a sad je otišao korak dalje.

Izvor:Alo.rs Foto:printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar