Terorista iz Beča slušao albansku muziku prije napada

- Austrijska policija dobila je video snimak koji bi mogao da rasvijetli veliku nepoznanicu u terorističkom napadu 2. novembra.

Svijet 21.11.2020 | 13:46
Terorista iz Beča slušao albansku muziku prije napada

To je pitanje kako je terorista Kujtim Fejzulaj došao naoružan u centar Beča.

Na snimku se vidi kako jedan muškarac, na suvozačkom mestu, u kolima tipa BMW sedi sa automatskom puškom među nogama, isti tip oružja koji je korišćen u napadu u kojem je ubijeno četiri lica i povređeno više od 20 osoba.

Ovaj snimak od 10 sekundi, kako je sada isplivalo u javnost, policija dobila još u noći napada, navodi nedeljnik “Profil”.

U pozadini se čuje albanska rep pesma "Ak47" od pjevača Nuš.

Policija je utvrdila da je oružje koje se vidi na snimku automatska puška "zastava M70", ista koju je Fejzulaj koristio u terorističkoj akciji.

Video snimak je postavljen na dve Vatsap grupe, a jedan od članova tih grupa je u nedelji prije atentata bio u kontaktu sa napadačem.

Takođe, taj 21-ogodišnjak je vlasnik jednog crnog BMW-a 321i, zbog čega je osumnjičen da je vozio teroristu, a tako i saučestvovao u napadu.

Pored toga u javnost su dospjele nove informacije o 20-ogodišnjem Fejzulaju, koji je, nakon prevremenog puštanja iz pritvora, bio najmanje jednom na saslušanju u Službi za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma.

Bio je saslušavan u vezi s licima sa islamističke scene.

Bečka policija je potvrdila da je u januaru ove godine sprovela „analizu opasnosti", a u februaru je Fejzulaju oduzet austrijski pasoš.

Magistrat 20 je saopštio da je Fejzulaj pokušao da izvadi ličnu kartu, ali je službenik video da je osuđivan zbog terorizma, te mu je odbio zahtev i zatražio njegovo oduzimanje.

Fejzulaj je imao državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, odakle su porijeklom njegovi roditelji.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

21.11.2020 13:17

To su vasi priajtelji, priznali ste im drzavu, to je u znak zahvalnosti samo sto vi to ne razumijete............................. ili se pravite budale

ODGOVORITE
Name

A

21.11.2020 13:20

Ovakvih je puna BiH, samo da cekaju signal.

ODGOVORITE
Name

za a

21.11.2020 15:00

Svoji su oni nek se dogovore .

Name

100 %

21.11.2020 16:10

Boje se oni u bosni i hercegovini nije to baš tako