Sjeverna Makedonija proglasila stanje krize

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da proglasi stanje krize na teritoriji te zemlje, kako bi spriječila širenje korona virusa i ugrožavanje zdravlja ljudi, koje počinje večeras, saopšteno je iz vlade.

Region 20.11.2020 | 22:13
Sjeverna Makedonija proglasila stanje krize

Savjet bezbjednosti Severne Makedonije predložio je juče vladi da proglasi krizno stanje na cijeloj teritoriji zemlje u trajanju od 30 dana.

Vlada o proglašenju stanja krize treba da obavijesti predsjednika države i predsjednika parlamenta.

Vlada će takođe predložiti da predsjednik donese odluku o učešću dijela pripadnika vojske u odgovoru na krizu, prenosi MIA.

Vlada je donijela odluku i da glavni štab Centra za upravljanje krizom odmah započne izradu akcionog plana za prevenciju i upravljanje korona-krizom.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski naglasio je nakon jučerašnje sjednice Savjeta bezbjednosti da proglašenje kriznog stanja ne znači i policijski čas, već da je riječ o dodatnim obavezama koje će dobiti institucije u borbi protiv virusa kovid-19.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sve sve samo ne

21.11.2020 09:41

Sve se nešto pokušava ali da se narod ne pobuni jer vlast slatka, pa nije policijski ali jest, pa hocemo al ne bi. Isto kao u Srbiji i RS. Balkanski režimi igraju igre prestola, narod tumara i nezna šta da radi, vlast korumpirana i njeni Tajkuni još grabe u mutnom. A samo jedan dobar zakon o porijeklu imovine i oduzimanje miliona od ljubimaca vlasti i sve se pokrije i za sve ima para koliko hoćeš. Ali vlast. ?????

ODGOVORITE