Tenzije sa SAD: Iran pokrenuo veliki vojni brod

- Iranska elitna Revolucionarna garda saopštila je da je aktivirala veliki vojni brod koji može da nosi helikoptere, dronove i bacače raketa usred tenzija sa SAD.

Svijet 19.11.2020 | 13:38
Tenzije sa SAD: Iran pokrenuo veliki vojni brod

Tenzije sa SAD su okarakterisane kao preteće.

Na fotografijama broda, koji je nazvan po ubijenom komandantu Abdulahu Rudakiju, vidi se kamion koji nosi rakete zemlja-zemja i vojne projektile, prenosi AP.

Takođe, na brodu se vide i četiri mala, brza čamca, koja garda koristi u Persijskom zalivu.

Garda je saopštila da je brod dugačak 150 metara, što je upola manje u odnosu na američki nosač aviona klase "Nimic", koji je dugačak 332 metara.

Iranski brod nema pistu, ali ima helidrom.

AP dodaje da Garda obično pokriva oblast u Persijskom zalivu, dok iranska mornarica patrolira Omanskim zalivom, pa i dalje od toga.

AP zaključuje da izgleda da je brod "odgovor na patroliranje američkih brodova u regionu", koje Iran vidi kao pretnju, kao i sve veće prisustvo Izraela u regionu.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Samo

19.11.2020 13:14

Ovaj covjek u ludackoj košulji (Tramp) treba pod HITNO da bude smjesten u jednu od mnogobrojnih zatvorskih neuropsihijatrijskih bolnica u Americi!Ostaje nada da će Iranske drzavne i vojne vlasti biti pametnije i neće upotrijebiti vojsku za borbeno djelovanje!

ODGOVORITE
Name

Ha ha za samo

19.11.2020 14:34

Joj care pa ti nepratiš nista pobrko si sve

Name

Vlad Tepeš

19.11.2020 14:06

Jel to Bajden stupio na dužnost. Odmah tenzije. Hahaha

ODGOVORITE
Name

Rob

19.11.2020 14:09

Treći svjetski ce da riješi sve

ODGOVORITE