Lider SNSD-a rizikuje da izazove još veći REVOLT Banjalučana?!

Statistički gledano, SNSD je na ovim izborima ostvario najgori rezultat u Banjaluci u proteklih 16 godina. Prema preliminarnim podacima, od ukupnog broja izašlih glasača za SNSD je na ovim izborima glasalo 26,5 odsto što je za osam odsto manje u odnosu na 2016, kada je za njih glasalo 34,35%.

Republika Srpska 19.11.2020 | 09:59
Lider SNSD-a rizikuje da izazove još veći REVOLT Banjalučana?!

Uprkos dobrom radu i rezultatima koje je još uvijek aktuelni gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić imao u protekle četiri godine, to nije pomoglo njegovoj stranci, SNSD, da na ovim izborima dobije naklonost Banjalučana.

Statistički gledano, SNSD je na ovim izborima ostvario najgori rezultat u Banjaluci u proteklih 16 godina. Prema preliminarnim podacima, od ukupnog broja izašlih glasača za SNSD je na ovim izborima glasalo 26,5 odsto što je za osam odsto manje u odnosu na 2016, kada je za njih glasalo 34,35%.

Najbolji rezultat SNSD je imao 2004. godine kada je osvojio vrtoglavih 49,82 odsto glasova od ukupnog broja izašlih glasača u Banjaluci, a četiri godine kasnije 42,57 odsto. 

Pad podrške

Na izborima 2012. godine SNSD je doživio vrtoglavi pad, pa je od ukupnog broja izašlih glasača za tu stranku glasalo tek 30,57 odsto, što je opet više nego na izborima ove godine.

Istovremeno, s padom podrške SNSD u gradu Banjaluci njihovi koalicioni partneri bilježe rast.

Međutim, podrška građana njihovim koalicionim partnerima nije značila da će pružiti jednaku podršku i kandidatu SNSD.

Kao i prije dvije godine na opštim izborima, kada su stranke unutar vladajuće koalicije pojedinačno osvojile više glasova nego njihovi zajednički kandidati iz SNSD za predsjednika i srpskog člana Predsjedništva, isto se desilo i sada kada je kandidat te stranke za gradonačelnika osvojio manje glasova u odnosu na glasove koje su dobile stranke koje se nalaze u koaliciji.

Opravdanja

Umjesto što razloge za poraz traže u koalicionim partnerima i samom Radojičiću, odgovor na pitanje zašto gube podršku Banjalučana dao je sam lider te stranke Milorad Dodik kada je na prekjučerašnjoj konferenciji za novinare javno zaprijetio građanima da će im se osvetiti.

Snimak konferencije na kojoj Dodik prijeti građanima Banjaluke da će stopirati investicije i ukinuti subvencije za grijanje samo zato jer su birali gradonačelnika iz redova opozicije, veoma brzo se proširila društvenim mrežama.

Ogorčeni građani Banjaluke napisali su na hiljade komentara u kojima su “zaprijetili” lideru SNSD da će mu odgovor na njegove prijetnje dati na sljedećim izborima.

Snimak sve govori

Iako su pojedinci iz SNSD pokušali da odbrane stranačkog šefa tvrdnjama kako su mediji “zlonamjerno i netačno prenijeli Dodikove izjave”, dovoljno je bilo pogledati snimak pres konferencije, koja je dostupna svim građanima na društvenim mrežama, pa da bude jasno šta je lider poručio.

Umjesto pomirljivih tonova i zalaganja za dobrobit svih građana Banjaluke, bez obzira kojoj opciji pripadali, lider SNSD je jasno rekao da nijedan prijedlog novog gradonačelnika neće biti podržan od nove većine za koju kaže da će predvoditi njegova partija.

Time je dao do znanja da će građani snositi sankcije, jer je pobijedio opozicioni kandidat.

– Da vidimo kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi subvencionisali svake godine. Zašto bi to Republika radila, imamo mi druge opštine gdje treba pomoći. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo kako će se grad dalje politički razvijati. Ovo je velika greška onih koji su smatrali da imaju svoje pravo, ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo nije nikakva prijetnja, to je moj lični stav. Uzeću svako biračko mjesto i vidjeti gdje je on dobio za gradonačelnika, neka ide i rješava probleme, mi ih nećemo rješavati. Demokratija, šta ćeš, tako je – rekao je Dodik, što je izazvalo buru negodovanja kod građana koja se ni juče cijeli dan nije smirivala.

Ko puni budžet?

Bijesni građani su na društvenim mrežama poručili lideru SNSD da novac u gradskom budžetu i budžetu Srpske ne pripada nijednoj stranci već narodu, te da isto tako subvencije za grijanje nisu plaćane iz džepova članova SNSD već svih građana.

Postavlja se pitanje da li je lider SNSD svjestan da na ovaj način stvara još veći jaz između svoje stranke i Banjalučana ili smatra da će prijetnjama da vrati njihovu naklonost.

Kolateralna šteta

Da li je izbore u Banjaluci izgubio Radojičić, koji je bio dobar kadar i kvalitetan gradonačelnik ili je podrška građana izostala upravo zbog ovakvih i sličnih istupa njegovog stranačkog šefa i pojedinih stranačkih kolega?

Ona ističe da su političke elite potcijenile građane Banjaluke, koji su mnogo politički osvešteniji nego oni u drugim, manjim sredinama.

– Slušali su priču koja nema nekih dodirnih tačaka s građanima već sa dešavanjima u svijetu, regionu, drugim gradovima i slično. Građane to ne zanima, njih zanimaju konkretne stvari, koje se tiču lično njih i njihovih života, a ne šta je bilo u susjednom gradu – smatra Topićeva.

Prijetnje

Dodaje da Dodikov prekjučerašnji nastup nikako ne ide u smijeru pridobijanja naklonosti građana Banjaluke već ih takvim izjavama još samo više udaljava od sebe i stranke.

– Podrška građana SNSD u Banjaluci opada iz razloga jer drugačije gledaju na takav vokabular, koji sadrži prijetnje i podstiče strah. To je nešto čega Dodik možda nije ni svjestan, jer mu se čini da je takav riječnik normalan. Smatram da Dodik nije shvatio da su se neke stvari suštinski promijenile u Banjaluci, što su građani pokazali na ovim izborima, ali i prošlim – ističe Topićeva.

Kaže da je ne čudi bijes građana nakon navedene konferencije za medije, jer se Dodik dotakao najbolnije teme za njih i dirnuo ih tamo gdje su najosetljiviji, posebno kada je govorio o grijanju.

– Znamo da Banjaluka godinama muku muči s grijanjem i onda neko dođe i zaprijeti ukidanjem subvencija za grijanje. Na taj način se prijeti egzistencijom građana. Mislim da je lider SNSD time zabio autogol u Banjaluci – poručuje Topićeva.

Kažnjen zbog stranke

I sociolog Vedran Francuz smatra da Radojičić nije bio razlog zašto je u Banjaluci pobijedio kandidat iz opozicije.

On ističe da je Radojičić bio najbolje što je SNSD mogao da ponudi na ovim izborima, ali da je većina glasača, koji su glasali protiv njega, ustvari glasala protiv njegove stranke.

– Radojičića nisu gledali kao pojedinca već kao dio stranke i kažnjen je zbog nekih loših poteza određenih osoba iz te stranke. Mnogo građana nema nikakav lični interes u tome ko će biti gradonačelnik i upravo ti, koji nemaju nikakav lični interes u cijeloj priči, presudili su u ovom slučaju – smatra Francuz.

Dodaje da ovakvom stavu građana najviše doprinose ishitrene i nepromišljene izjave lidera SNSD, koji ne shvata da su one kontraproduktivne.

Francuz ističe da takve izjave samo još više stvaraju jaz između glasača, koji trenutno nisu politički aktivni, i SNSD.

– Glasači koji glasaju za PDP ili SNSD su jasno politički opredijeljeni. Međutim, ima mnogo neopredijeljenih, koji su prvi put izašli na izbore i birali gradonačelnika. Upravo kod tih neopredijeljenih poruke kao te koje je Dodik poslao prekjuče stvaraju revolt koji se onda odrazi i na izborima – zaključuje Francuz.

“Treba spustiti loptu“

Komentarišući prekjučerašnji istup lidera SNSD, Francuz ističe da su te reakcije bile ishitrene i nepromišljene. On smatra da se dobar dio članstva i funkcionera SNSD ne slaže s takvim istupom njihovog lidera.

– Treba smirivati tenzije, spustiti loptu i mirne i hladne glave razmisliti o tome na koji način da građanima bude bolje. Ne trebaju davati nepromišljene izjave ni vlast ni opozicija. Ni jedni ni drugi nemaju previše razloga ni za tugu, a ni za slavlje – ocjenjuje Francuz.

Navodi da su veliki gradovi na ovim izborima pokazali da građani traže promjene i nove politike, a očito i nova lica u politici.

– Ovo su poruke novih glasača, kojih je bilo dosta na ovim izborima. Ti glasači su ovim poručili da žele nova lica u politici – zaključio je Francuz.

(BN/Srpskainfo)

Komentari / 69

Ostavite komentar
Name

vajddjomla

19.11.2020 09:20

Mozr li mi neko reci jako se "postaje politicki" analiticar.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

19.11.2020 09:40

Analitičari su svaštopisi. Gledaj šta rekoše: "Uprkos dobrom radu i rezultatima koje je još uvijek aktuelni gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić imao u protekle četiri godine..." Da ne povjeruješ...Ja ne znam ni za JEDAN njegov dobar rezultat...

Name

pavle

19.11.2020 09:41

isto kao i sto postajes ekonomski analiticar. pitaj onog pavlovica sto ga zena finansira

Name

Svaka cast

19.11.2020 09:44

Velika izbirna pobjeda SNSDa. SDS kao stranka koja je nekad bila ozbiljna nestaje, a deda se ceslja. PDP ima blagi rast na sunovratu Sds a i jednima i drugima je narod koliko su biti u drzavi. Cestitke SNSDu. Draska ionako niko nece pitati ni za sta

Name

GASI GRIJANJE

19.11.2020 09:54

GASI MILE GRIJANJE. PREGRIJASMO.

Name

d

19.11.2020 09:58

Juče je djelio pare BL mora da su sa nivoa države BiH, a ako nisu treba ga pitati da kaže šta on ima sa našim parama. U Laktaše dosta te je.

Name

Koji jezik

19.11.2020 10:12

Ti govoriš, ja te pola nisam razumio?!

Name

Batar Kamate d.o.o.

19.11.2020 10:49

Podrska za komadante i moje skolske drugare iz osnovne, Borenovica i Selaka od Batara iz Vrbanje!! Idemo djecki! Ziveli!!!!!!!!

Name

Ре Свака част

19.11.2020 11:35

Нема везе што ти мислиш да се Драшко неће питати , али је јадно што се нико у Снсд непита за ништа осим Додика , од избора нема ни Вишковића нити Цвијановићке, ако ниси од оних људи који својим ком, хоће да извуку што више негативни ком, требао би се замислити ,једино ако ниси Додик.

Name

Za SVAKA CAST

19.11.2020 11:38

SVAKA CAST..glup si..pa s Draskom ce morati svaki od direktora Javnih ustanova ili ti preduzeca razgovarati..prihvatio ti to SVAKA CAST il ne al tako ti je..pa nece valjda direktor preduzeca ici na razgovor s odbornikom umicevicem il s onim sto drzi Spid..razmisli malo..hoce li razgovarat s gradonacelnikom ili s odbornikom..GLUP SI SVAKA CAST...

Name

Ris

19.11.2020 12:26

Zavrsis politicke nauke, smjer-analitika!???

Name

Mihajlo

19.11.2020 17:58

Milorade bitango, lopove dokle ces ponizavati ovaj narod?.

Name

Bl

19.11.2020 09:21

Prvi bi moja porodica i ja glasali za Igora da je bio sam.Ovako sa rudonjom,stvarno nismo mogli!!A to je 5 glasova.Izvini Drasko!

ODGOVORITE
Name

Igor

19.11.2020 10:15

Treba da odluči šta će i kud će, krajnje je vrijeme! Što neko reče, to je trebao uraditi još onda kad je sijao krompir u Šušnjarima! Ovako je samo izgubio vrijeme!

Name

BL ljakse

19.11.2020 10:27

Jesi ti glup ili se samo tako češljaš,ljudi ti iznijeli statistiku izbornih rezultata od 2004. po kojoj se vidi drastičan pad SNSD-a u BL,a ti kažeš"fantastičan rezultat"

Name

Re

19.11.2020 10:50

U početku sam glasala za SNSD. Već deset godina ne glasam za njih. Trebali bi dobro da se zamisle zašto gube izbore i da “promijene ploču” u mnogo čemu.

Name

MLADOST????????

19.11.2020 09:25

JE VJECNA????????????????????????????????????????????????

ODGOVORITE
Name

RUDAN

19.11.2020 09:27

Ja kako kontam da je Igor Radojičić tiho okrenuo leđa svom šefu

ODGOVORITE
Name

44

19.11.2020 09:32

Haloo, nije to tvija djedovina, nisu to tvoje pere. Smjenice te Banjakucani za dvije godine zbog ovog samo si gore uradio.

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

19.11.2020 09:32

Kako TRAKTOR vratiti na njivu, a u gradu uvesti bar TRAMVAJ? koliko god da se Banjaluka izgradila, toliko je narod u bjedi, iz revolta je glasao ovako. Stanivukovic nece nahraniti gradjane, narod nece bolje zivjeti, tako da treba naci nacin da zadovolji raju.

ODGOVORITE
Name

Vječiti opozicionar

19.11.2020 09:32

Dodig je fukaretina, gotov je.. ????

ODGOVORITE
Name

Bakir

19.11.2020 14:37

Narod je sad vidio razne varijante sveje burle sto pokrosto prevario,ovce jedne viste sad videli kakose lakokrade glasanje postom, a ontoradi stalno, nesto postom,ocjepljenjem teferendumom dan republike izracunajte nijedne izbore nije dobio postemo, ljudi micite to iz R.Srbske inek uvatiza rucicu pajinu unuku

Name

Lana

19.11.2020 09:34

Ovi političari nikako nemogu da shvate da su oni prešli u dosadu, ne računajući njihov i rad i nerad kao i ponašanje. Bosni i Hercegovini su potrebne promjene i neki novi mladi ljudi na političkoj sceni. Oni bi hteli da vladaju 100 godina, umjesto da se sami povuku i da prepuste mladima oni se bore i po cenu života da vladaju i dalje. Suludo.

ODGOVORITE
Name

Armin CH

19.11.2020 09:39

Tako je Lana,ima nas dosta što bi dole htjeli i mogli više da investiramo ali čekamo rasplet situacije. Mi hoćemo sigurnost,to je jedino što tražimo

Name

Bane

19.11.2020 09:52

Re. Nikada se oni neće sami povući jer puno je para u igri. Samo ih može narod OTJERATI da se digne i otjera ih za sva vremena....

Name

mislim

19.11.2020 10:29

Neradi se tu o politicarima tu su uglavnom mafijasi i kojekakve ratne fukare .

Name

Мирослав

19.11.2020 09:35

Какав рад, прођите од мљекаре до булевара и видите главну улицу и обиђите жељ, и аутобуску станицу ,што треба бити оличење једног града па онда судите како је радио градоначелник.

ODGOVORITE
Name

Re

19.11.2020 11:07

Tačno. Nije uži centar BL. Sa pričamo o Budžaku . Znate li da barake nemaju upotrebu dozvolu? Istekla km prije 50 godina.

Name

Krle

19.11.2020 09:38

Ajte malo o Dodiku, niste odavno!

ODGOVORITE
Name

XL

19.11.2020 09:42

Kako se Dodik ne zapita šta su BANJALUČANI pa i šira okolina pteživjeli zla i terora samo Od 2018 šta su sve narodu radili i kakvu silu s provodili, pa samo ludi bi mogli glasati za njihovu vladavinu

ODGOVORITE
Name

IZDAJICE

19.11.2020 10:19

IGOR JE IMAO SANSU DA SE POKAZE U SVOM SVJETLU,AKI GA STEGLI JASTREBOVI IZ SNSD I MAFIJA I SVJESNO JE POPUSTIO.PA ZAR JE U BANJA KUCI DRUGACIJA SITUACIJA U ODNOSU NA BEOGRAD.ZALJULJALO SE MAFIJI U SRBIJI A ODAVDE SE SAMI POSMATRA.BKAGO ONKM KO NIJE U POLITICI I RADI SAMO SVOJ POSAO.PARE AKO NE DODJU GLAVE PRVOJ GENERACIJI,DODJU DRUGOJ,O TOME TREBA DA RAZMISLJAJU.

Name

re

19.11.2020 10:21

na žalost još ih je puno takvih ludih, posebno ovih što se češkaju za radna mjesta i privilegije

Name

Filip

19.11.2020 10:49

VIŠE NAS JE I DEFINITIVNO A TEK SAD POSLIJE ŠIZOFRENOG NASTUPA VOĐE SNSD-a!

Name

RE

19.11.2020 11:22

Kod burle je sve mutno kao njegov pogled od njegove diktature višegodišnje u RS.

Name

milos

19.11.2020 11:39

gledam ponovo ovaj snimak i sve me veći bijes hvata... kad kaže koji smo mi investirali, neka objasni ljudima i građanima u banjaluci koji ste to "vi" a koji smo "mi"?? znači podijelili ste nas ljude i građane, na vas i na nas

Name

Devijant

19.11.2020 09:47

Dodik je političar koji svoju vladavinu u stranci temelji na strahu, zato ga svi i slušaju.Kada se to prenese na cijelu RS dobije se upravo ono što imamo priliku da gledamo. Neke taktike djeluju dobro u manjoj zajednici ljudi ali ne i u većoj, mislim da je i on toga svijestan ali mu izuzetno jak ego pravi problem pa što bi naš narod rekao "Istrči pred rudu". Izuzetno jak ego, mogao bi biti razlog njegovog političkog pada jer vuče nelogične i pogrešne poteze.Ipak stvari nikada nisu tako jednostavne i zavise od mnogo faktora. Stranka koja integriše nove, mlade ljude, koji do sada nisu bili u politici na svoje izborne liste i da im medisku pažnju imaće prednost u odnosu na ostale. Takođe, razlog Draškove pobjede mogao bi da bude i njegova borbenost, ali osvajanje funkcije Gradonačelnika za njega može da bude početak njegovog uspona ili početkom njegovog pada.Za osvajanje izbora potrebno je pratiti dešavanja i poznavati psihologiju ljudi.

ODGOVORITE
Name

:)

19.11.2020 09:51

Može nas povući.Uskoro će i njega smjeniti.Snsd je politička prošlost u R.S. Prjeti narodu,Prjeti gradjanima,našim porodicama,djeci,majkama,roditeljima

ODGOVORITE
Name

Pa

19.11.2020 09:53

Rudonja gotov si!

ODGOVORITE
Name

!!!

19.11.2020 09:58

Opasno je gradjane potcjenjivati. Upozoravam 2 godine da snsd time sto se ne oglasava da se pojasni pojam ''Pejina unuka'' da se do u najsitnije detalje to pojasni gradjanima. Bit ce bojim se kasno ako se na portalu pokaze slika 1 spomenika sa jezivim i istinitim tekstom na njemu o dogadjaju iz 1942 na Radulovica brdu, a dogadjaj o kome govorim je djelo ustasa iz Zeravca sa izvjesno mogucim ucescem mnogospomenutog ustase. Ne tvrdim da li zbog toga ili ukupne situacije u RS u selu u kom je taj spomenik muceniku Gavrilu Vukmirovicu do prosle nedjelje snsd je nadmocno pobjedjivao. Ovaj put je kandidat SDS i koalicije u tom selu dobio 50 % vecu podrsku.

ODGOVORITE
Name

Vrag Ne Spava

19.11.2020 10:08

Ovima iz Bahatli stranke poručujem : 50% birača ne izlazi na izbore , ako tako nastavite ,izlaznost će biti 100%, pardon 113%.

ODGOVORITE
Name

Moj

19.11.2020 10:09

Moj Dodik nisi ni svjestan koliko si glup, ti jedini ne vidiš da Banjalučani neće Tegeltiju, Špirića , Cvijanovićku, Stevandica ,Kaju , Jarića , Nešića i ostale seljačine kojima si dao Banjaluku, zar ne vidiš koliko su izgubio procenata od prošlih izbora 10 %, sad imaš 26 posto , a imao si oko 35%, ako ih se ne riješiš ubrzo nemaš šta tražiti 2022 u Banjaluci! Vidi samo Teslić i Cvijanovicku i sve Jasno! Draško će vas satrati gotovi ste!

ODGOVORITE
Name

Re

19.11.2020 11:08

Zaboravio si vodeće zlo da pomeneš RADMANOVIĆ, alkoholičar, varalica, fukara!!!

Name

Srbin

19.11.2020 10:16

Ostavite covjeka da radi protiv sebe u interesu svih nas...

ODGOVORITE
Name

saosjećanje

19.11.2020 10:20

aman, ja sam apolitična osoba, politika me ne zanima, ne bojim se nikoga, ni bivših ni sadašnjih ni budućih, jer nemam razloga i mirno spavam, ali ti...Milorade Dodik nemaš nikakvo pravo da mi prijetiš, da ćeš mi isključiti grijanje npr. jer ga redovno plaćam iz mjeseca u mjesec, i bivšoj toplani i ovoj sad, dakle plaćam ga iz vlastitog džepa, od tvoje stranke i vlasti nikad ništa dobio nisam, dakle moj glas ide pdp-u na izborima za 2 godine, a ako i oni ne budu valjali zna se

ODGOVORITE
Name

Gandra

19.11.2020 10:23

Igor nije toliko loš,ali bi trebao napustiti ovu stranku. Prošli put sam glasao za njega ali ovaj put nisam mogao. Neka mi oprosti.

ODGOVORITE
Name

re

19.11.2020 11:42

kako možete da kažete da nije loš, sam je priznao da nije bilo dovolnjo empatije i saosjećanja za građane ovog grada, i šta bi s gaženjem i uklanjanjem onog Davidovog srca? ne mogu da shvatim da nekome smeta obično srce od cvijeća? šta je za vas tu dobro?

Name

Burle

19.11.2020 10:24

je umislio da je RS njegova privatna imovina pa ga je udarila stvarnost a banja luka ga boli jer se odatle kralo i sakom i kapom a sada vise nema izvor presusio a bogami mnogo toga ce biti i otkriveno a to znaci pocetak njihovog kraja koji ce trajati dvije godine!

ODGOVORITE
Name

Re

19.11.2020 14:39

Pa eto sad će krasti iz Šipova i Srpskog Goražda. Nek cijedi hercegovački kamen

Name

Gzeh

19.11.2020 10:25

Ovaj covek rukom okrece zemlju

ODGOVORITE
Name

borac

19.11.2020 10:26

Zar posle ove istine koju je rekao moze neko glasati za nega i njegovu mafiju?Imali toliko budala u nasoj zemlj da on dobije vecinu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

19.11.2020 10:27

Ubjedljiva pobjeda snsd-a. Dobili i Prijedor i Doboj.. a i Banjaluka opet nasa na sledecim izborima. Ovo sto je Drasko pricao je iluzija.. narod ce to uskoro uvidjeti.

ODGOVORITE
Name

Re

19.11.2020 12:57

Opet ne shvatate. Ne mora mali ništa da ispuni, nije poenta u njemu, već samo da vas više ne gledamo covjece

Name

Molitva

19.11.2020 10:29

Molio bih da ovu topicevu i pavlovica i slicnih laprdasa ne prenosite, to su pokrovitelji sumornosti

ODGOVORITE
Name

Lale

19.11.2020 10:32

Dodik se tješi da je pobijedio u 2/3 opština i gradova (od kojih desetak izmišljenih opštinica sa par stotina stanovnika). Stvarna istina jeste da je opozicija dobila najznačajnije sredine u kojima živi tačno 45% stanovništva i u kojima se stvara oko 60% materijalnih i finansijskih dobara RS. Ozbiljan udarac SNSD-u.

ODGOVORITE
Name

Ooo

19.11.2020 10:35

Imaa li zakonaaa!!!!???? Za ovu budalezinu?!!!centralni komitet i svi oko komiteta kriminalciiii zbijeni kriminalci u poziciji haraju sa svojim tajkunima predratnim gologuzanima podstanarkma opljackali narod lopovskom privatizacijom budzet oglodali svojim platama i privilegijamaaa!!!za Ginisaaa!!i iznad zakona????????????? Zarobili institucije pravosudje policiju itd !!!narod je opljackan a oni obogatiliii drskooo bezobrazno po njihovim zakonimaaaa legalizovali po njihovim zakonima pljackali po njihovim zakonima silujuuuu narod niti se mogu slusati niti gledati a izbore kraduuu kupujuuuuu i tako se pokrivajuuuu!!narode dokleee????????????

ODGOVORITE
Name

Saša

19.11.2020 10:47

SAD SE USTVARI LEGITIMISAO RULJAK koji je zalutao u BL sa ovim vrovcima, Stevandićem, Špirićem, Tegeltijom, Kesićem, Kajom itd.!

ODGOVORITE
Name

Đorđe

19.11.2020 10:56

Postoji li način da se ovaj lik, odaziva se na Dodik, zatvori i izoluje iz javnog prostora. Zreo za robiju, čeka pravednog sudiju, doživotno u zatvor Mrcino, pa ljude uništi.

ODGOVORITE
Name

Fenix

19.11.2020 10:56

Moj ti je prijedlog idi i ti kod Vučica ko i Adam. Bolje i za narod i tebe. Dodješ mi 100 maraka za savjet.

ODGOVORITE
Name

zex

19.11.2020 11:00

Banjalucani su glasali protiv Burle.Radio se o time gdje Snsd ima blast se pita Burle.Radojicic nije ni los ali u takvom okruzenju ne moze raditi niko.Uopste se ne radi kako bi trebalo nego kako ti kaze.Dok Burle ne ode sa politicke scene nema napretka.Ovako smo pred nestankom.

ODGOVORITE
Name

Fiko

19.11.2020 11:01

Evo ovdje u Bijeljini si doveo Ćorića i druge sa strane da upravljaju bijeljinom lopove razne

ODGOVORITE
Name

Sukobljenim

19.11.2020 11:21

Rudonji,hitno uduplati terapiju.

Name

Младен

19.11.2020 11:21

Није пријетио. Јесте ли чули да Жунић каже да није пријетио.? Јел ви вјерујете њему или вјерујете својим очима и ушима?

ODGOVORITE
Name

EKO TOPLANA

19.11.2020 11:24

Zasto neko ne kaze da je tzv. Eko toplana nametnuta gradjanima BL? Isto tako je toplana nametnula placanje pausala korisnicima, koji imaju kalorimetar, sto je znatno poskupilo cijenu usluge.

ODGOVORITE
Name

Radovan

19.11.2020 11:29

SNSD će biti uništen kad Drale pročešlja knjige pa i Toplane plus burle kao razjareni bik.Šta je Igor uradio povodom kradje dokumentacije stare autobuske stanice ništa.Šta je uradio da zaštiti svoj narod kojeg je policija hapsila pa kasnije sud oslobodio ništa.

ODGOVORITE
Name

Mrgud Mile

19.11.2020 11:29

Hoće li u Agapeu biti grijanja? Kako ćeš bolan Mile tamo ručati, hladno će biti? Ah, ja ti imaš traktor, kojeg je narod kupio, dovezi malo drva, nemoj da ti porodica i tvoji prijatelji ozebu. Prijetiš nama, ali i sebi. Ne zaboravi to.

ODGOVORITE
Name

Gerila

19.11.2020 12:11

Bože dragi, koga vi trpite, na Ulice, otjerajte bagru, skinite više jaram. On prijeti, mali miš, u ćorku brale njega i bagru...

ODGOVORITE
Name

Jovana

19.11.2020 13:29

Vidi ovih lopovskih ručerdina!

ODGOVORITE
Name

Zoki zoks

19.11.2020 13:33

Laki opusti se malo si nervozan,nigdje te nema 2022 godine.

ODGOVORITE
Name

Данијел

19.11.2020 13:43

Додиков коментар да су грађани направили велику грешку што су мислили да имају своје право је за уџбенике и примјер власти која је изгубила сваку везу са људима. Болесно и опасно.

ODGOVORITE