Evo šta je potrebno da Đoković prestigne Rodžera!

Završni turnir u Londonu mogao bi da bude presudan u nastojanju Novaka Đokovića da početkom marta prestigne Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu na ATP listi.

Tenis 18.11.2020 | 07:11
Evo šta je potrebno da Đoković prestigne Rodžera!

Đoković će sigurno biti broj 1 sve do 1. februara, što znači da u rukama ima 305 nedelja kao najbolji svetski teniser. To je tačno pet nedelja tačno od Federerovih 310 nedelja.

Sada dolazimo do priče vezane za završni masters. Pobeda u Londonu donosi 200 bodova, 400 bodova dobija teniser koji prođe u finale, a 500 osvajač turnira. Dakle, jedan teniser je u mogućnosti da dobije ukupno 1.500 bodova. Novak je dobro krenuo, i pobedom nad Švarcmanom dobio 200 bodova. Đoković je u London stigao sa 11.830 bodova i može da stigne maksimalno do 13.130 bodova.

Jedini koji može da osujeti planove Đokoviću je Rafael Nadal. Španac je do ovog trenutka odigrao dva meča i ima polovičan učinak, pa je poraz od Dominika Tima dobra vest po Novaka. Rafa je do Londona osvojio 9.650 bodova, a sada može maksimalno da skupi 10.750 bodova.

Sasvim je moguće da se Novak i Rafa sastanu u polufinalu završnog mastersa, pa bi taj meč mogao da odluči da li će Đoković već u martu naredne godine postati i zvanično najbolji svih vremena, ili će morati da se strpi još malo.

(Kurir sport) 

Komentari / 0

Ostavite komentar