Istočni Stari Grad dobija prvi tehnološki park u BiH

- Opština Istočni Stari Grad će dobiti tehnološki park koji će biti prvi takav projekat u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kazao je danas Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad.

Republika Srpska 11.11.2020 | 15:06
Istočni Stari Grad dobija prvi tehnološki park u BiH

Gašanović, koji je kandidat SDS za ponovni mandat, je rekao da će u narednim danima oko 200 inženjera IT struke biti smješteno u zgrade na Zlatištu.

„Imamo jasne planove kako ćemo do kraja realizovati ideju prvog tehnološkog parka u BiH i to će biti jedan od glavnih prioriteta našeg rada u narednom periodu“, istakao je Gašanović. 

On je poručio da će jedan od tri glavna prioriteta opštine biti institucijalno jačanje Istočnog Starog Grada.

„Tražićemo da nas se vrate sve ukinute nadležnosti i da se opštini vrati sve ono što je nekada imala, a što joj je oduzeto.

„Tražimo da nam vrate Šumsko gazdinstvo Bistricu, da ponovo ovde dobijemo geodetsku, kao  i poresku upravu koje smo nekada imali u Istočnom Starom Gradu“, naveo je Gašanović.

Кao treći prioritetni cilj Gašanović je naveo pomoć oštine svim kategorijama stanovništva, a pogotovo porodicama poginulih boraca, socijalno ugroženim kategorijama, omladini i djeci.

 „Trudimo se da stvorimo ambijent da svaki stanovnik osjeća ovu opštinu kao svoju i ljudi žive život dostojan čovjeka“, istakao je Gašanović.

Mirko Šarović, predsjednik SDS, kaže da je Istočni Stari Grad od male mjesne zajednice  postala jedna od najperspektivnijih opština u RS, zahvaljujući načelniku Gašanoviću. 

„Svi kvalitetni projekti koji su se desili u posljednjih deset godina su realizovani zahvaljujući viziji i angažmanu Boje Gašanovića“, rekao je predsjednik SDS. 

Šarović je istakao da će Istočni Stari Grad, nakon realizacije novih projekta, biti jedno od najpoželjnijih mjesta za život i investicije, ne samo u RS nego i u BiH.

Miroslav Lučić, kandidat SDS za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, kaže da su dosadašnji rezultati garant pobjede SDS i Boje Gašanovića u ovoj opštini.

„Uvjeren sam da će ta pobjeda biti ubjedljiva i da će ova opština i Grad Istočno Sarajevo nastaviti saradnju i projekte na otvaranju novih radnih mjesta i da ćemo zajedno doprinijeti razvoju Istočnog Sarajeva i Republike Srpske“, poručio je Lučić.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

brat Đuro

11.11.2020 15:05

U taj park će dolaziti ovi što slete na trebinjski aerodrom. Blago nama sa vama. SDS i SNSD. Potop

ODGOVORITE
Name

burke

11.11.2020 15:19

e čuj 200 IT stručnjaka radiće na Zlatištu...toliko ih nema u BiH kompletnoj a ne pominje što je taj objekat na Zlatištu privatni i to Bošnjak iz Sarajeva...kakvih 200 stručnjaka...Bojo,ne provaljuj se.

ODGOVORITE
Name

Jeremija

11.11.2020 15:56

Ne zna se ko je gori. Pozicija il opozicija. Lupetaju o stvarima o kojima nemaju pojma. Misle da je napraviti IT stručnjaka isto kao što oni prave direktore. Kupiš mu diplomu i postaviš u fotelju i gotova stvar. Vidi se da kraj ozbiljne firme niko od njih nije ni prošao a kamoli radio. Sve goli paraziti. A kad prođu izbori nema ih nigdje. Zabave se godinu dvije podjelom fotelja pa onda opet ispočetka.

ODGOVORITE
Name

JA

11.11.2020 19:07

Narode nedaj te lopovima vlas ,to se odnosi na Dodika i dodikovce

ODGOVORITE