Povrijeđena četiri policajca tokom protesta u Ljubljani

 - U sukobu demonstranata sa policijom u Ljubljani tokom neprijavljenih protesta protiv vladinih mjera povrijeđena su četvorica pripadnika specijalne policije, a uhapšena su četiri izgrednika, rekao je ministar unutrašnjih poslova Slovenije Aleš Hojs.

Region 06.11.2020 | 09:50
Povrijeđena četiri policajca tokom protesta u Ljubljani

Hojs je rekao da je u jučerašnjim neprijavljenim protestima učestvovalo od 400 do 600 ljudi koje je nazvao "anarhistima".

On je naveo da su među njima zapaženi i ekstremni pripadnici navijačkih grupa, te elementi "podzemlja", a policiju su napadali fizički i granitnim kockama, pa je ona bila prisiljena upotrijebiti vodeni top i druga sredstva prisile.

"Policija je na mjestu događaja uhapsila tri osobe, a ima dosta snimljenog materijala", naveo je Hojs i naglasio da očekuje da će biti procesuirani svi koji su napadali policiju i učestvovali na okupljanju zabranjenom u vrijeme epidemije i u danu kada je od kovida 19 umrlo 30 ljudi.

Neprijavljene proteste najavila je preko društvenih mreža grupa koja se nazvala "Anonimus Slovenija", od čijeg djelovanja su se distancirale grupe koje već mjesecima petkom poslije podne u Ljubljani zahtijevaju ostavku vlade na tzv. "biciklističkim protestima".

Hojs je naveo da su protesti i napadi na policiju bili "podstaknuti" i protestima koji se u slovenačkom glavnom gradu odvijaju već više mjeseci, da su ih motivisali i napadi na vladu preko njoj nesklonih medija i od lidera opozicionih stranaka koji se od takvih protesta ne distanciraju.

Prema izvještajima slovenačkih medija, do početka nereda došlo je nakon što je policija pokušala uhapsiti neke demonstrante koji su dobacivali pripadnicima policije ili ih vrijeđali, a kasnije su napadnute i neke novinarske ekipe koje su pratile događaj, a ranjeno je i više demonstranata, prenose mediji.

(Srna) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Maric

06.11.2020 09:19

Udrite te kerove u plavom placenike rezima,cuvare mafija na vlasti

ODGOVORITE
Name

Re marić

06.11.2020 13:19

Odležao a? Povratnik?

Name

Maric

06.11.2020 17:32

Da odlezao jutros do pola 10h,pa povratak veceras opet oko 24h u krevet.Fino i ti spavaj...ako mognes zaspati...

Name

B.lukaa

06.11.2020 09:40

Pa i slovenci ustali ..ej..slovenci..a u rs ..banjaluci..bijeljini trebinju prnjavoru..celincu...sve potaman..mi zivimo bolje nek svicarci...hehe..tuga i čemer..al nek ke vozd na vlasti..samo srbuj pa.makar gladovo..e sad gladujemo i cutimo zato sto smo.klosari..avugdje pobune protiv rezima i mjihovih glupavih ne strucnih mjera al nam ko dobro..hehehea jesmo kadni

ODGOVORITE
Name

Mislim Man

06.11.2020 10:33

Sve su to male zemlje i zajednice. Globalno je to dosta sitno. Promjene I protesti trebaju poći iz Usa, Njemacke, Francuske, UK, Italije, Španije, da bi se stvorio efekat. Doći će vrijeme i za to jer ce pokreti otpora globalno dobijati i miltantni karakter i snagu. Mi smo ipak mali i minorne u toj svjetskoj slici, mi samo slušamo velike i čekamo na velike... Tako je uvijek bilo, i u prvom i Drugom svjetskom na primjer

Name

Re Mislim

06.11.2020 14:14

Pa jeste dizali ste se dok ate imali podrsku velikih a sad nemate podrske Britanije i Usa i sad sutite..

Name

re bluuka

06.11.2020 16:37

Ja bi ti preporucio onog dr neskovica iz lopara on je bata za te bolesti

Name

Ha ha

06.11.2020 11:49

idemo opet veceras

ODGOVORITE
Name

Fin 523495

06.11.2020 12:27

To su samo občini huligani, tu nije bilo normalnih ljudi, Slovenci tako ne protestiraju ali I koštaće jih ne bojte se već je objavljena slika onoga što je udarijo policajca, kad malo odleži koju godinu možda se malo I smiri.

Name

samo pk kratkom

06.11.2020 12:44

Postupku. Kakve demonstracije i sranja. Sve su gamad neradna i nasilna .pendrek i guneni metci su zakon za takve

ODGOVORITE