Miloševo pismo Amfilohiju rasplakalo vjernike u regionu

Sveti Oče Amfilohije, Đede, spremaj se za nova djela, jer znam da nećeš mirovati ,navikao si da bdiš nad nama. Blagoslovi me. Moj brat Otac Miajlo i ja ćemo ispuniti tvoj blagoslov, bićeš ponosan. Nebeski zaštitniče, carstvo ti nebesko i vječan ti spomen. Moli se za svoju djecu. Tvoj mali Miloš Bogdanović će te vječno čuvati u svom srcu!

Region 01.11.2020 | 16:09
Miloševo pismo Amfilohiju rasplakalo vjernike u regionu

Dečak Miloš Bogdanović, koji je postao jedan od simbola litija u Crnoj Gori, od mitropolita Amfilohija se oprostio se emotivnim pismom

Pismo dečaka Miloša Bogdanovića prenosimo u celini:

Dragi moj Đedo,

Znam da nisi volio da budem tužan. Nisam. Ušao sam u svoju sobu. Razmišljam o svemu. Najviše o tebi.

Moja majka mi je ulila ljubav prema tebi. Pričala mi je o danima i godinama provedenim u Cetinjskom manastiru. Kaže nije bila gladna ,žedna… jer si ti uvijek bio za sve tu. Voljela te kao oca. Bio sam mali i bolestan ti si me obišao a ja tebe nisam mogao, jer mi glupa korona to nije dozvolila.

Ljudi koji me poznaju znaju koliko te volim. Koliko mi značiš. Neću pisati u prošlosti. Ti si tu. Tu uz mene. Zajedno smo koračali do pobjede. Jesam mali godinama ali sam koračao sigurno u odbranu svetinja. Recitovao. Ponosno stajao pored tebe. Bio si tužan kad si saznao da me napao neki tamo nebitan novinar i to zbog pisma Svetom Savi. Savjet koji si mi dao čuvam samo za sebe. Nadao sam se. Molio sam se.

Priznajem da sam plakao. Za mene si bio junak, kosovski heroj. Mislio sam moj vladika, moj jedini Đed će pobijediti i dobiti i ovu bitku. Bog je odlučio da odmoriš. Na krst koji si nosio više nije bilo mjesta za rane i bol koji su ti godinama nanosili neki zli ljudi, a znam ja da si ih ti volio i oprostio im. Ti si bio takav.

Došao sam sinoć. Pored tvog odra. Znam vidio si me. Čuo si moju molitvu. Bio sam tužan, jer fizički više nisi sa nama. Gledajući te sa krstom u ruci ,shvatio sam da si samo zaspao. Odmaraš. Spremaš se za nova djela, jer Gospod te uzeo da njemu pomogneš. Doći ću ti često na grob, moliću se. Razgovaraćemo ti i ja. Ja ću nastaviti da recitujem, da budem odličan đak i dobar fudbaler. Ti znaš da je meni fudbal sve. Zato ova naša utakmica nije završena. Svaki gol koji dam biće za moje Đedove ,za tebe ,pratićeš me i blagosloviti sa neba. Moja zvijezda vodilja dalje kroz život biće tvoj lik. Biću ponosan što sam živio u doba jednog velikog svetitelja.

Sveti Oče Amfilohije, Đede, da te više ne mučim. Odmaraj, spremaj se za nova djela, jer znam da nećeš mirovati ,navikao si da bdiš nad nama. Blagoslovi me. Moj brat Otac Miajlo i ja ćemo ispuniti tvoj blagoslov, bićeš ponosan. Nebeski zaštitniče, carstvo ti nebesko i vječan ti spomen. Moli se za svoju djecu. Tvoj mali Miloš Bogdanović će te vječno čuvati u svom srcu!

Podsetimo, dečak iz Herceg Novog, Miloš Bogdanović (10) pročitao je svoje pismo Svetom Savi na litiji u Tivtu u junu ove godine, koje su posle režimski mediji u Crnoj Gori dočekali na nož, piše Objektiv. 

(Informer)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Istocna RS

01.11.2020 15:57

Samo Sloga Srbina Spasava. Ima zivota i posle smrti, ima pravih naslednika.

ODGOVORITE
Name

Borac

01.11.2020 17:14

Ziv i zdrav bio,duso malena!!!

Name

Snjezana

01.11.2020 17:43

Duso medena,ljepoto mala!♥️♥️♥️ Neka te na tvom zivotnom putu prate zdravlje,uspjesi i sreca! Neka te cuva dragi Gospod Bog!

ODGOVORITE
Name

Iskreno

01.11.2020 18:21

Mislio sam da sam odavno zaboravio da plačem. Ali čitajući pismo ovog hrabrog dječaka, suze su same krenule.

ODGOVORITE
Name

Nevesinjka

01.11.2020 18:30

E MILOŠE JUNAČINO NA TEBE JE PONOSAN U CARSTVU USNUO OTAC AMFILOHIJE RADOVIĆ,,ĐED,, OZAREN BOŽIJOM SVETOŠĆU I OLOVKOM KOJA PIŠE SRCEM VELIKOG DJEČAKA KOJI SKUPA VOĐEN ,,ĐEDOVOM MUDROŠĆU ,,,NAUČI KAKO SE BRANE SRPSKE SVETINJE i VASCIJELI SRPSKI,,ČESTITI ROD,,,TI MILOŠE ŽIV I ZDRAV BIO TAKO MALEN BRZO SI POČEO UČITI OD VELIKIH I NEDOSTIŽNIH VELIČINA KAKAV JE BIO,,ĐEDO AMFILOHIJE RADOVIĆ,,,....CARSTVO MU NEBESKO I ŽIVOT VJEČNI...AMIN BOŽE DAJ

ODGOVORITE
Name

Antifašista

01.11.2020 22:31

Dragi bože “nagradi “GRIESNIKA po zasluzi!!!! Obraduj mu se ko’ sto se on “radovo “pripadnicima druge vjeroispvjesti AMIN!! Ovoj djeci koju je uspio zavesti Pokaži pravi put vrijedan covjecnosti i poštovanja DRUGIH I DRUGAČIJIH !! AMIN!!

Name

Xx

01.11.2020 19:00

Divan si Milose, na ponos svojim roditeljima. Samo nastavi tim putem, putem ciste vjere pravoslavne!

ODGOVORITE
Name

Crnogorka

01.11.2020 19:01

Neka mu je laka crna zemlja i pokoj mu duši! Iskreno se nadam da će ga SPC uvrstiti u Diptih svetih i proglasiti svecom!

ODGOVORITE
Name

Bog te dragi

01.11.2020 19:22

Blagoslovio duso cista!

ODGOVORITE
Name

!

01.11.2020 21:22

Bog ti sreću dao Junače mali! Otišao je Đedo na bolje i ljepše mjesto! Daće Bog da nas i s neba čuva!

ODGOVORITE