"Stanje mitropolita Amfilohija je ozbiljno"

Načelnica pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović, kazala je da se zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je hospitalizovan nakon što je obolio od Kovida-19, juče naglo pogoršalo.

Region 30.10.2020 | 07:19
"Stanje mitropolita Amfilohija je ozbiljno"

Do toga je, kako je pojasnila, došlo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je Amfilohije, kako prenosi sajt MCP, negativan već deset dana, kao i posljedicom dugotrajne oksigene terapije.

"Nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku. Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan ljekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane", kazala je Borovinić Bojović.

(Vijesti.me)
 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bigi

30.10.2020 08:28

Molimo se Bogu svevisnjem za zdravlje naseg Amfilohija Motropolita.

ODGOVORITE
Name

zenican

30.10.2020 08:33

da da gospod bog i sveti vasilije ostroski danam sacuva naseg mitropolita anfilohija puno zdravlja nasem mitropolitu anfilofiju

ODGOVORITE