Danas o Trgovskoj gori i prelazima sa Srbijom

Savjet ministara danas bi na sjednici trebao da, između ostalog, razmatra Nacrt zakona o inostranim poslovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

Bosna i Hercegovina 29.10.2020 | 08:10
Danas o Trgovskoj gori i prelazima sa Srbijom

Prema dnevnom redu, ministri bi trebali da razmatraju i Nacrt sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima.

Na dnevnom redu je i Nacrt aneksa Sporazuma Savjeta ministara i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu LJubovija /novi most/ - Bratunac /novi most/, sa izvještajem o obavljenim pregovorima čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Ministri bi trebali da razmatraju i Nacrt sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija - BiH za 2019. godinu između EU, Vlade Srbije i BiH, sa osnovama za zaključivanje ovog sporazuma čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na sjednici bi trebalo da se nađe i prijedlog odluke o imenovanju ekspertskog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Planirano je razmatranje i prijedloga odluke o imenovanju pravnog tima za izradu strategije pravne zaštite interesa BiH u vezi sa pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva pravde u Savjetu ministara, ministri bi trebali da razmatraju i prijedlog odluke o usvajanju revidiranog Akcionog plana za provođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH za period od 2019. do 2020. godine i na današnjoj sjednici bi trebao da bude obavljen drugi krug glasanja.

Savjet ministara trebalo bi da razmatra i prijedlog odluke o formiranju radne grupe za izradu strategije u oblasti migracija i azila i Akcijskog plana za period 2021-2025. godina. Riječ je o novom tekstu koji je predložilo Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, Savjet ministara bi trebao da razmatra informaciju sa planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH.

Ministri bi trebali da razmatraju i ažuriranu analizu realizacije Strategije za rad na predmetima ratnih zločina čiji je predlagač Ministarstvo pravde u Savjetu ministara.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Podvala

29.10.2020 08:16

Naravno radi se o predizbornoj podvali u režiji Dodika Burle i krmeće Mrkonjićke glave.Šta ima ministarstvo ekonomskih odnosa sa prijedlogom zakona o imenovanju ekspertskog tima o praćenju stanja vezano za odlaganje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.Čerčil je davno rekao ako ne želiš nešto da riješiš imenuješ komisiju.Ovdje je davno trebalo da se Hrvatskoj zaprijeti tužbom ali Burle je njihov čovjek.

ODGOVORITE