Kon objavio u koliko je škola ušao virus korona

Tokom protekle nedjelje u 56 osnovnih i srednjih škola u Beogradu bilo je uglavnom pojedinačnih slučajeva zaražavanja virusom korona, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da je situacija u školama za sada dobra.

Srbija 28.10.2020 | 15:51
Kon objavio u koliko je škola ušao virus korona

Kon je za Tanjug rekao da je virus otkriven u 28 srednjih i isto toliko osnovnih škola i da su zaražavanja učenika bila u porodici ili porodičnom kontaktu, izvan škole.

Prenošenje virusa između učenika bilo je u dvije srednje škole i grupe učenika odmah su prešle na onlajn nastavu, dodao je Kon.

- Napravljen je nadzorni sistem koji funkcioniše u ovim uslovima. Da li će biti zatvaranja škola ili ne, to zavisi od procjene ulivanja virusa u škole i da li će to uticati na organizaciju same nastave - rekao je Kon.

Što se tiče vrtića, Kon navodi da zaposleni češće obolijevaju od djece, a da mališani i ukoliko se zaraze imaju blagu kliničku sliku.

- Pošto zaposleni nose maske ukoliko se pojavi da je neko zaražen nema potrebe djecu slati u izolaciju i kućni karantin - pojasnio je on.

Kon je naveo da nakon pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji što se tiče virusa korona ima osnova da roditelji razmišljaju da ne vode dijete u vrtić, ali da je za zaposlene roditelje vrtić jedino rješenje.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar