Odbjegli bijeljinski kengur Koki Kol umakao i dronu

Kengur Koki Kol, najpoznatiji bijeljinski bjegunac, nedavno je umalo uhvaćen u jednom plasteniku, koji je, međutim, bio šupalj pa je ova životinja uspjela pobjeći, a zatim je podignut i dron, ali bez uspjeha.

Republika Srpska 28.10.2020 | 09:22
Odbjegli bijeljinski kengur Koki Kol umakao i dronu

Potvrdio je to za "Nezavisne novine" Nikola Tanasić, vlasnik ranča na kojem je ovaj kengur oko godinu dana bio prava turistička atrakcija.

"Prije desetak dana kengur je bio uhvaćen u jedan plastenik koji je bio šupalj i on je uspio pobjeći. U roku od deset minuta dignut je dron, ali kengur nije uočen, što nam pokazuje njegovu brzinu kretanja", rekao je Tanasić.

Mreže i dronove, kako ističe, dobili su od Civilne zaštite, koja se odazvala pozivu u pomoć.

U pomoć su im, ističe, pritekli i lokalni lovci koji su im ponudili dvije puške s injekcijama za uspavljivanje.

"Problem je taj što - kad bismo ugledali kengura i dok bi puška stigla - on bi otišao kilometar-dva dalje. Male su šanse da osoba koja ga vidi ima pušku kod sebe", ističe Tanasić.

Kako dodaje Tanasić, cilj je da kengur bude što prije pronađen i zbrinut jer dolazi zima. Naime, kengur kao tropska životinja ne bi preživio zimu u divljini.

Tanasić isključuje mogućnost da je Kokija Kola neko prisvojio, samim tim jer je viđan. Osim toga, brz je pa ga niko ne može ni uhvatiti.

Kengura su, kako Tanasić podsjeća, dobili na poklon od prijatelja iz Češke i, uz ostale životinje koje posjeduju, napravili su mali zoološki vrt.

"Turisti su bili oduševljeni kad smo nabavili kengura jer ga je veoma teško vidjeti na našim prostorima, pogotovo što je kod nas bio pušten i turisti su mogli slobodno da mu priđu. Danas se raspituju da li imamo informacija o njemu, da li je pronađen i slično", dodao je Tanasić.

Podsjetimo, kengur Koki Kol nestao je sa ranča Tanasića prije nekoliko mjeseci. Kako kažu, pobjegao je dok su se djeca igrala s njim, a kapija je ostala otvorena.

Potrazi su se priključili stanovnici Semberije, od najmlađih pa do najstarijih. Vlasnici su ponudili novčanu nagradu onome ko uspije da uhvati Kokija Kola.

(Nezavisne)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Dragan Modriča

28.10.2020 08:25

Neka bjezi, nije mu mjesto u kavezu.Isto je i sa psima, uvukli ih u stanove, katastrofa sta se radi..

ODGOVORITE
Name

Borac

28.10.2020 12:30

Ovako ce i mico trecina posle izbora da bjezi.

Name

Ha ha

28.10.2020 18:02

Mozda bjezi pred bajinom..okupacijom. . Bijeljine

Name

Igor

28.10.2020 08:47

Ne ganjajte nekgura Mico Micic se igra sa vama..ovo je show koji je napravio umjesto predizborni Mitinga.

ODGOVORITE
Name

makso

28.10.2020 08:55

Hoce li neko kaznit tog Tanasica za nebrigu o njegovom kucnom ljubimcu il sta je vec za stetu koju je taj kengur pocinio na objektima i njivama? Jel on imao dozvolu da uveze u drzavu i drzi tu zivotinju u tom svom zoloskom vrtu? Sto se oko te njegove zivotinje digla tolika frka u medijima. Po cemu je jedan kengur vazniji od bilo kog nezbrinutog psa lutalice ili macke?

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.10.2020 15:08

Zato što je kengur životinja, koja je opasna koliko i medvjed, ako naleti na nekog i osjeti se na bili koji način ugrožen. Kengur je inače bokser među životinjama. Njegovi udarci mogu biti i opasni po život. Osim toga, to je divlja životinja, čije prirodno stanište je australijska divljina i velike šume.

Name

Opusteni

28.10.2020 09:23

Sloboda za kungura.

ODGOVORITE
Name

Šamacki borac

28.10.2020 14:48

Evo ga u Šamcu na Benzinskoj pumpi Rox.sjedi sa kandidatima za Nacelnika.Vrbuje ga Vedran da mu pomogne oko izbora ali Djordje mu nudi privremeni posao da bude vozac u Opstini dok Marinko ne prestane kihati.

ODGOVORITE
Name

PODKIVANJE

28.10.2020 14:49

Zgazit ce njega Mico Papak Kengur mu je ukrao Popularnost.

ODGOVORITE
Name

Frka

28.10.2020 15:15

"Dok lovac podigne pušku kengur ode nekoliko kilometara dalje???" Kakav je to lovac koji toliko sporo podiže pušku ili kakav je to kengur koji se kreće na mlazni pogon? Nek mi autor ovog teksta objasni, moliću lijepo.

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.10.2020 16:26

Ne može se kengur puškom dvocijevkom pogoditi. Možda je na to mislio. Svakako da ne može. To je brza životinja, a naši lovci su navikli na medvjeda, em je sporiji, em možeš potrefiti, dok kengur je brz, skače i nije kao medvjed vidljiv, pa da ga možeš na sve četiri opalit'. Neka zovne australijsku ambasadu upomoć. ???

Name

Ilija

28.10.2020 17:32

E j.... drona

ODGOVORITE