Respiratori koje je dobila bolnica neispravni

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Nermina Kamenica izjavila je da su neispravna oba respiratora koja su u utorak dopremljena u ovu zdravstvenu ustanovu.

Bosna i Hercegovina 27.10.2020 | 19:24
Respiratori koje je dobila bolnica neispravni

Za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan, pojasnila je Kamenica za portal "Klix".

"Danas su dopremljeni respiratori i serviseri koji su došli sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite su ih odmah postavili. Međutim, tada je primjećeno da je jedan od njih neispravan i on je odmah vraćen. Iz civilne zaštite su nam rekli da će narednih dana neispravan uređaj biti zamijenjen drugim, kojeg ćemo instalirati i koji će također biti atestiran od nadležne agencije za mjeriteljstvo, kako bi se dobio cerfikat za upotrebu. Dok se ne dobije cerifikat respiratori ne mogu biti korišteni", istakla je Kamenica.

Testiranje respiratora obavlja ovlaštena labiratorija Verlab iz Sarajeva.

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite je putem firme "Srebrena malina" nabavila 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM. Zbog sumnjive nabavke državni tužioci su otvorili predmet u kojem su osumnjičeni premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove BIH Aleksandar Zolak.

(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

brecalo

27.10.2020 19:52

Pranje love po starom obicaju

ODGOVORITE
Name

Valter

27.10.2020 20:09

Novalica solaka I hodjica prikopcati, sram da ih bude na tako mizeran način pljačkati narod, pa gdije će I'm duša

ODGOVORITE
Name

Antifašista

27.10.2020 20:20

Nije čudo “Poznato je da malina ne traje dugo”(brzo se pokvari ko’ i respiratori” ) Kakav dobavljač (naručilac) taki i kvalitet !

ODGOVORITE
Name

Nenad

27.10.2020 20:50

Respiratori su ispravni samo ih ne znaju ovi nasi doktori upotrebiti.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

28.10.2020 06:55

TO JE JEDNA OD MOGUĆIH OPCIJA. NITI ZNAJU, NITI HOĆE DA ZNAJU. BITNO JE DA PLATA IDE KOLIKO ZNA NIJE NI BITNO. TO SU ONI TATINI I MAMINI KLONOVI I ONI IZ SISTEMA VLASTI.

Name

pavle

28.10.2020 08:19

bravo za dr zolaka ! tako se radi !

ODGOVORITE