Nema vakcine za Deda Mraza!

Plan da u Sjedinjenim Državama među prvima budu vakcinisani ulični Deda Mrazovi – odbačen je.

Zanimljivosti 27.10.2020 | 16:45
Nema vakcine za Deda Mraza!

Zdravstvene vlasti SAD planirale su da Deda Mraz i njegovi vilenjaci prvi budu vakcinisani u okviru kampanje za promociju vakcinacije, za koju je odvojeno 250 miliona dolara, a u kojoj su takođe trebalo da se pojave i poznate ličnosti.

Kampanja je, međutim, poništena, a Rik Ervin, predsedavajući Reda pravih bradatih Deda Mrazova, rekao je da je izuzetno razočaran odlukom.

„Ovo je bila naša najveća želja za Božić 2020. i sada se čini da se neće obistiniti“, istakao je Ervin za Volstrit džornal.

Ministarstvo zdravlja prvi put je potvrdilo postojanje takvog plana za Njujork tajms. Ideju je prvobitno predložio Majkl Kaputo, bivši pomoćnik ministra.

Kaputo je u avgustu rekao Ervinu da će vakcina biti odobrena sredinom novembra i da će do Dana zahvalnosti (poslednji novembarski utorak) biti na raspolaganju onima na „prvoj liniji fronta".

„Ako vi i vaše kolege niste od suštinske važnosti, ne znam ko jeste“, rekao je Kaputo tokom telefonskog razgovora sa Ervinom, koji mu je odgovorio sa: „Ho-ho-ho!“

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar