Srpski derbi na turniru u Beču

Danas će čak trojica tenisera Srbije izaći na terene u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Beču. Prvi na teren izlaze najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Filip Krajinović, a potom na teren izlazi i Dušan Lajović.

Tenis 27.10.2020 | 08:28
Srpski derbi na turniru u Beču

Odlukom žrijeba Novak Đoković se poslije 13 godina vraća na turnir u Beču duelom sa zemljakom i prijateljem Filipom Krajinovićem i taj srpski derbi će obilježiti prvo kolo turnira.

 Prvi teniser Srbije i svijeta Novak Đoković i trideseti na svjetskoj listi, a trenutno treći u Srbiji, Filip Krajinović u ovoj godini imali su dva duela i rezultat je neriješen 1:1 u pobjedama. 

Pobjednik ovog duela sastaće se sa Hrvatom Bornom Ćoroćem, trenutno 24. igračem na listi, koji je u prvom kolu nadigrao Tejlora Frica sa 2:0 (6:4;6:4).

Početak meča Đokovića i Krajinovića se očekuje oko 15.30. Oko pola sata kasnije na teren će izaći i treći srpski predstavnik Dušan Lajović koji se u prvom kolu sastaje sa "srećnim gubitnikom" Lorencom Sonegom.

Žrijeb je prvobitno odlučio da Lajovićev suparnik bude Dijego Švarcman koji je šrošle godine igrao u finalu ovog turnira, ali je Argentinac juče otkazao učešće pa je na njegovo mjesto došao Lorenco Sonego koji je trenutno 42. na listi tenisera.

I Lajović, koji je trenutno na 26. poziciji, i Sonego su do sada dva puta odmjeravali snage, a rezultat je nerješen.

RTS

 

Komentari / 0

Ostavite komentar