Zvezda nadoknadila -14 i nakon drame srušila CSKA!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su CSKA u petom kolu Evrolige rezultatom 86:84.

Košarka 22.10.2020 | 23:29
Zvezda nadoknadila -14 i nakon drame srušila CSKA!

Zvezda je posle pet uzastopnih poraza od moskovskog giganta konačno uspela da ga pobedi, prvi put od 2016. godine.

Crveno-beli su na učinku od dve pobede u četiri meča, dok je CSKA sada na dva trijumfa i tri neuspeha, uz meč "viška".

Domaćin je na početku imao prednost, ali je gostujući sastav brzo odgovorio serijom 7:0 preko Hilijarda i Klajburna.

Iako je CSKA konstantno vodio, Zveda nije ni u jednom trenutku prve četvrtine bila daleko, pa je viđen potpuni egal.

Uz poene Ročestija uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine bilo je zasluženo neizvesno – 18:20.

Treneru Obradoviću se nije isplatio "eksperiment" sa Jagodićem Kuridžom na poziciji centra, a Davidovcem na "četvorci", pošto je Itudis to lako eksploatisao.

Ubrzo je trener crveno-belih vratio postavu u nešto "standardniju", ali to nije pomoglo njegovoj ekipi da postigne poene.

CSKA je dominirao u ofanzivnom skoku, što je u najvećoj meri pravilo razliku, a na drugoj strani je praktično jedini raspoložen bio Džordan Lojd.

Zvezdini problemi bili su preveliki da bi se tek tako "zamaskirali", pa su Moskovljani na pauzu otišli sa pristojnih +8 – 35:43.

Posle dosta sporog i neefikasnog starta treće deonice gosti su se munjevito "odlepili" sa šest vezanih poena na maksimalnih +14.

Zvezda je par minuta propuštala prilike, ali je u jednom trenutku uhvatila ritam i uspela da se vrati na jednocifreni zaostatak.

Kraj treće četvrtine bio je košmaran za tim Dimitrisa Itudisa, pošto njegovi izabranici pet i po minuta nisu postigli ni jedan jedini poen.

Srpski predstavnik je to kaznio, doduše ne koliko je mogao, pa se pred poslednjih deset minuta vratio u egal.

Problemi za CSKA su bili prisutni i u četvrtoj četvrtini i praktično niko nije mogao da "izmisli" poene – niko sem Danijela Heketa.

CSKA je u jednom trenutku za 11 i po minuta postigao 13 poena, a od toga 11 je bilo delo Italijana koji je svoj tim zadržao u igri.

Uprkos svemu navedenom Moskovljani su vodili sve do maltene poslednjeg minuta regularnog toka kada je Davidovac prvo postigao trojku, a onda poentirao posle ofanzivnog skoka za 71:70.

Heket je neobjašnjivo ostao sam u narednom napadu i pogodio trojku, Lojd je izjednačio, ali posle dobre timske odbrane nije pogodio šut za pobedu.

Produžetak su obeležila dva predivna alej-upa Ročestija i Terija, pa su crveno-beli jako brzo bilo na +5.

Drami tu nije bio kraj pošto su gosti vrlo brzo uspeli da se vrate, a sjajni Lojd je vratio prednost na 54 sekunde do kraja.

Jedan od ključnih detalja desio se u narednom napadu kada je Rit "zaplepio" Džejmsa za tablu iz drugog plana.

Crveno-beli nisu uspeli da reše pitanje pobednika u narednom napadu, ali je na sreću po njih Džejms ponovo preuzeo odgovornost – i uz zvuk sirene promašio.

Nezaustavljiv kod pobednika bio je Lojd sa 31 poenom (11/21) i šest skokova. Jagodić-Kuridža je ubacio 11 poena uz šest uhvaćenih lopti, Volden je imao 12, a Teri deset poena.

Sa druge strane – baš kao i Lojd – rekord karijere je upisao Heket sa 29 poena (9/12). Klajburn ga je pratio sa 18, dok su po devet poena imali Džejms i Fohman.

Zanimljivo. čak tri igrača crveno-belih je imalo pet ličnihi grešaka, a to su bili Teri, Lazić i Volden, dok je na drugoj strani takav učinak ostvario Šengelija.

U narednom kolu, 30. oktobra, Zvezda gostuje Himkiju, dok dan ranije CSKA dočekuje Valensiju.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar