Premijer Višković vodio Radovana u Rogaticu

Radovan Višković je prvog dana predizborne kampanje bio u Rogatici. To je jedino što se pouzdano zna.

Republika Srpska 21.10.2020 | 14:24
Premijer Višković vodio Radovana u Rogaticu

Prema onome što su prenijeli mediji "Premijer Republike Srpske Radovan Višković boravio je danas u Rogatici gdje se sastao sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem. Jagodić je naglasio kako je tokom posljednje četiri godine u našoj opštini realizovan veliki broj projekata, pri čemu je podrška Vlade Republike Srpske bila neizostavna".

Prema pisanju zvanične stranice OO SNSD Rogatica prvog dana kampanje dogodilo se nešto sasvim drugo, a Višković je u Rogatici boravio sasvim drugim povodom i sastao se sa nekim sasvim drugim funkcionerom.

"Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Radovan Višković je povodom početka predizborne kampanje, koja je za našu partiju zvanično počela u Istočnom Sarajevu, danas posjetio Rogaticu. Višković se sastao sa predsjednikom OO SNSD-a i kandidatom za načelnika opštine Miloradom Jagodićem i kandidatima za odbornike."

Isti dan, isti događaj, ista dva čovjeka, dvije potpuno različite istine!?

Invazija ministara na Rogaticu

Nakon premijera na Rogaticu je navalila i bulumenta ministara. Juče čak troje njih. Ministar privredni obećao je milione pomoći privrednicima, a ministar finansijski, narodu nepoznatim riječima iz Vujaklijinog rječnika, predstavila je SNSD-ovog načelnika Milorada Jagodića kao finansijskog maga za koga je Bil Gejts običan amater.

Pitali smo eksperta za poslove budžeta i revizije, pravog eksperta sa naučnim zvanjem, da nam kaže realno stanje finansija u opštini Rogatica, a on ma je naveo sljedeće (pod uslovom da mu ime ne objavljujemo):

"Prvo, budžet je javni dokument i zakonska obaveza je da bude dostupan građanima. U Rogatici to nije slučaj, jer na zvaničnoj opštinskoj stranici nema objavljen ni budžet niti ijedan službeni glasnik iz ove godine. To je ozbiljan prekršaj. Drugo, ako se odbiju doznake od Vlade i kreditna sredstva povučena u ovoj godini cijenim da je realni manjak budžeta opštine Rogatica samo u 2020. godini oko 1,3 miliona KM, a ukupna kreditna zaduženost prelazi 4,7 miliona, što je Istorijski maksimum opštine" kaže ovaj stručnjak.

Za opštinu Rogatica za koju ministrica finansija kaže da njen načelnik "kreira proaktivnu razvojnu politiku".

Pogibe istina u Rogatici - višak manjka ili manjak viška?

Nesretna istina koja prva strada u svakom ratu pogibe i u predizbornoj kampanji 2020. u Rogatici. Pogibe pod točkovima službenih automobila, treptača, pratnji, svite, miliona, kamiona i aviona premijera i ministara debelo plaćenih od strane mršavog i siromašnog naroda. Koji su pohrlili da podrže precvalog SNSD-ovo sedamdesetogodišnje kandidata za načelnika Milorada Jagodića i objasne im kako su manjkovi koje je on napravio u budžetu "proaktivni razvoj" a omladina koja svakodnevno bježi iz ovog grada "pronatalitetna politika".

Ima li uopšte nadležnih organa u Republici Srpskoj da uprate ove zloupotrebe javnih resursa, javnih funkcija, javnih premijera i ministara, ili to treba neko drugi da radi za njih!?

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

LOGOTIP

21.10.2020 12:54

JOS MALO BICE POLITICARA NA SMECU KO PLASTICNIH FLASA.DEPONIJE CE SE PREPUNITI.SAD SE POKAZUJE DA REOUBKIKA SRPSKA NIKAD NIJE ZNALA DA NAORAVI CISTU POLITICKU SCENU.SVE JE BILO TRGOVINA.A ZNA SE.TRGOVINA BAPREDUJE POSLE RATNIH DEJSTAVA,A ONDA JEDNOM DODJE KRAJ TAKO JE I SA NASIM POLITICARIMA.NAJELI SE,NAPILI SE,NAVOZALI SE,NAKUPILI SE,NAKEZILI SE OVOM NAPACENOM NARODU,NAGOMILALO IH SE KO MISEVA,I SADA SU POCELI DA SE GLODJU IZMEDJU SEBE.KANIBALI.POKUSALI SU DA NAS FIKTIVNO UVECAJU KRADJOM IDENTITETA I DEPONOVANJEM U SRBIJI ZA GLASANJE.JOS OCEKUJEM DA VUCIC BUDE POSTEN KAO STO SE PREDSTAVLJA I OBELODANI KO JE POMOGAO OKO FIKTIVNOG PRIJAVLJIVANJA U SRBIJI.

ODGOVORITE
Name

Ne postoji

21.10.2020 13:30

Nikakva investija od vremena SFRJ, samo je unisteno sve ili pretoceno u djepove nekoliko neljudi....

ODGOVORITE
Name

Ana

21.10.2020 14:09

Ma šta kažete taj ekspert kakvog svijet nije vidio , anoniman? Očekujete da vam neko povjeruje ?

ODGOVORITE
Name

borac

21.10.2020 14:16

Ovo ti brate nisu izbori vec sortiranje na mafijase i normalni narod.

ODGOVORITE