Amfilohije se oporavlja, ne treba mu respirator

Zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u blagom je poboljšanju u odnosu na nedelju.

Region 20.10.2020 | 08:29
Amfilohije se oporavlja, ne treba mu respirator

To je saopšteno u ponedeljak uveče iz Kliničkog centra Crne Gore.

Sve vreme hospitalizacije svi vitalni parametri kao i saturacija kosionika su apsolutno u redu, navode iz Kliničkog centra i dodaju da od početka lečenja pa do danas mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom.

"Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se mitropolit nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane korona virusom", dodaje se u saopštenju.

Lekarski tim je zadovoljan, jer se oporavak mitropolita Amfilohija, iako naizgled teče sporo, odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta", navodi se u saopštenju Kliničkog centra, koje su prenele "Večernje novosti".

Saopštenje KC CG dolazi posle informacija u nekim crnogorskim medijima, zasad nepotvrđenim, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio za mitropolita Amfilohija specijalni tip respiratora, kakav ne postoji u Crnoj Gori, kao i doze leka "remdesivira", kojeg u Crnoj Gori još nema.

Kako pišu crnogorski mediji, Vučić je ponudio i da mitropolit bude odmah prebačen u Beograd na dalje lečenje, ukoliko to bude neophodno.

Nigde, međutim, nije bilo informacije da su taj respirator i lek stigli u Klinički centar, niti da ga je KC primio.

U saopštenju KC sada samo kažu da respirator nije ni bio potreban mitropolitu.

Svojevremeno je, na početku pandemije koronavirusa, Crna Gora takođe odbila da kao pomoć primi respiratore koje bi obezbedila Srbija.

Crnogorski mediji su preneli i da je Srpska ambasada saopštila i da Srbija pomaže i pomagaće u lečenju svih ostalih pacijenata i građana Crne Gore, kada im je neophodna pomoć, a koji su se obratili, ili će se obratiti, Ambasadi u Podgorici ili direktno zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji bez obzira na naciju, veru ili političku pripadnost.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sretno

20.10.2020 06:38

Bravo! Brzo da se oporavi!!! Eee... Kad bi Bog dragi dao pa da i kpd nas malo dodje zavesti red....

ODGOVORITE
Name

Dzoo

20.10.2020 07:04

Znaci da je pri kraju idiot trba da ode na onaj svet tamo ce ga Bog kazniti na ovom svetu nemogu lopovima nista!

ODGOVORITE
Name

ре

20.10.2020 12:24

Да прославља папство - прославља. Да даје дозволе за крштавање лезбејки које мисле да су мушко, и то под мушким именом, и ту народној мушкој ношњи СерБа из Црне Горе - даје. Да је предводник јеретика екумениста - јесте. Хм, мислим да је корона најмањи проблем за дотичног. Папилофију нешто није у реду са главом.

Name

Super

20.10.2020 07:57

Hvala Bogu. Radujemo se ozdravljenju.

ODGOVORITE
Name

Max

20.10.2020 10:06

Hvala Bogu!Nadam se da ce se brzo oporaviti i potpuno ozdraviti.

ODGOVORITE