Tragična sudbina Baje Malog Knindže, kakvu priču kriju neke njegove pesme!

Ratovi na Balkanu devedesetih odneli su mnoge živote, a jedan od onih koji su izgubili najdraže je i Baja Mali Knindža, koji se baš u to vreme proslavio patriotskim pesmama.

Zabava 11.10.2020 | 17:42
Tragična sudbina Baje Malog Knindže, kakvu priču kriju neke njegove pesme!

Pevač je na početku karijere bio politički neopredeljen, ali nakon što su mu u ratu početkom devedesetih zaklali ujaka i ujnu, poubijali prijatelje i zarobili brata, podigao je glas, pre svega kroz pesme koje je pisao i pevao. U njegovim stihovima skoro svaki obožavalac pronalazio je svoju sudbinu, pa i plakao na njegovim nastupima, baš kao i sam Baja.

 

Sa 27 godina već je dostigao neverovatnu popularnost, pa je jednom prilikom ispričao kako je „pukao“ zbog svih nedaća koje su ga strefile i kako je nastala njegova pesma „Ne volim te, Alija“.

 

- Nisam politički opredeljen i nijedan narod ne mrzim. Ali kad su mi zaklali ujaka, ujnu, zarobili rođenog brata i poubijali prijatelje, od bola sam uzviknuo: „Ne volim te, Alija!“ Pesma je posvećena samo njemu i krivo mi je što je pogrešno shvaćena da pucam u njegov narod. Pucam samo u onaj kukolj, koga ima u svakom žitu – poručio je Knindža 1993. godine, u jeku rata u BiH.

 

Međutim, tu nije bio kraj njegovoj nesreći. Kseniju Pajčin, njegovu sestru od strica, ubio je 2010. godine dečko Filip Kapisoda. Baja je i tada svoje emocije ispoljio kroz muziku, pa joj je posvetio pesmu „Spavaj, kraljice“.

 

- Bila si jaka žena, koje se zveri plaše, samo smo ja i ti, proslavili Pajčine naše… – reči su pesme.

Izvor: Srbija Danas/24sedam.rs Foto: Printscreen 

Komentari / 0

Ostavite komentar