Pametan potez DPS-a da na miran način preda vlast

- Potez DPS-a da sa vlasti ode na miran način pametan je, jer je Milo Đukanović shvatio da mu ne bi bilo dozvoljeno da uđe u četvrtu deceniju svoje vladavine. Pobjednička koalicija shvatila je političku realnost u Crnoj Gori i svijetu, a srpski politički lideri da bi radikalizacija nacionalnih ciljeva mogla da šteti položaju Beograda i Banjaluke, rečeno je u emisiji “Globalno” BN TV.

Region 30.09.2020 | 22:26
Pametan potez DPS-a da na miran način preda vlast

U emisiji je rečeno da je Demokratska partija socijalista otišla sa vlasti jer se prvi put nije glasalo za politički program, nego za religiju. Politički kraj DPS-a došao je, kako kažu, kada je udario na crkvu, koja je došla u apsurdnu poziciju da poziva na sekularnost države.

- Crnogorski predsjendik Milo Đukanović je zakonom o slobodi vjeroispovijesti prvi put ušao u zonu političkog ekstremizma, kaže Vladan Glišić, poslanik u Skupštini Srbije.

On dodaje da su Srbi u Crnoj Gori izbačeni iz sistema, a da DPS nije dozvolio nikakvu raspodjelu moći.

- Pobjednička koalicija neće ispuniti preizborna obećanja u vezi sa izlaskom iz NATO-a i povlačenja priznanja Kosova i to nije izdaja birača, nego geopolitička realnost - kaže profesor doktor Darko Trifunović.

- Da li se Milo Đukanović preigrao ili je igranjem na crveno želio da podigne cijenu svog opstanka i mogućnost da se ponovo vrati, ostaje da se vidi, ali je činjenica da je on veliki tehnolog vlasti, saglasni su učesnici emisije “Globalno”.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

30.09.2020 21:40

Crna Gora postade za RS bliža od Srbije.Svako malo Crna Gora.Valjda narod lakše zaboravlja svoje muke.

ODGOVORITE
Name

BALKAN CIRKUS

30.09.2020 22:47

STA KAZE OVAJ. DA NA MIRAN NACIN PREDA VLAST. PA NA KAKAV NACIN CE JE PREDATI. NA NEMIRAN. OVO JOS IMA SAMO NA BALKANU I KOD ARAPA. KAD NEKO OSVOJI VLAST TI GA UBIJES. BALKAN CIRKUS. SMRDI SVE.

ODGOVORITE
Name

Milanko

01.10.2020 06:36

Ma nema kome Milo da preda vlast, ovi sto dolaze nisu sposobni nista vise od litija a kamo li da vode drzavne poslove...eto Milinih ubrzo

ODGOVORITE