Vlasti malo gubitaša, pa hoće da prave nove

Slučaj gradskog preduzeća „Akvane“, koja se po priznanju gradonačelnika našla u bezizlaznoj finansijskoj situaciji, treba da služi kao opomena gradskim vlastima koje su sada rastrgnute između nerealnih predizbornih obećanja i fjaska prethodnih projekata, poručio je Aleksandar Petković, odbornik SDS u gradskoj skupštini Banjaluke.

Republika Srpska 29.09.2020 | 16:59
Vlasti malo gubitaša, pa hoće da prave nove

On je rekao da, umjesto traženja rješenja za gradska preduzeća koja su zbog dugova dospjela u bezizlaznu situaciju, gradske vlasti namjeravaju praviti nove gubitaše.

„U isto vrijeme kada Akvana, kojoj je jedna od djelatnosti organizovanje koncerata, mora da se zadužuje se 3,2 miliona maraka za izmirenja dugova, gradonačelnik najavljuje izgradnju nove koncertne dvorane“, navodi Petković.

On je napomenuo da dosadašnji dugovi „Akvane“ iznose 4,9 miliona КM i da će sa novim zaduženjem oni dostići  8,1 milion КM.

Postavio je pitanje za gradske vlasti da li je urađena  analiza o tome  kako će otvaranje nove koncertne dvorane uticati na poslovanje  Akvane , jer je očigledno da će ona tada izgubiti dobar dio poslova vezan za održavanje koncerta i sličnih događaja.

„Gradske vlasti trebaju da kažu i da li je urađena analiza koja bi potvrdila da će najnovije velelepno predizborno obećanje biti finansijski održivo i koliko prihoda planiraju ostvariti od operske dvorane, koja je planirana u sklopu ovog objekta“, naveo je Petković.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

M

29.09.2020 15:51

Kakvi dugovi. "Nije tačno da se u RS živi loše. Živi se odlično" reče vodža crvenih kmera.

ODGOVORITE
Name

GDJE KONOBAR

29.09.2020 16:11

GDJE JE KONOBAR IZ IRB. DA RIJESI TO. DODIK CIRKUS.

ODGOVORITE
Name

Pa

29.09.2020 17:20

Hocete li zatvoriti bazen? Dok drugi prave akva parkove vi bi narodu oduzeli i ovo malo sto ima. Jeli to buducnost koju nam nudite?

ODGOVORITE
Name

Re

29.09.2020 18:44

Opet botina.

Name

Ne

29.09.2020 22:10

Nego ti od licne pohlepe, ne znas i ne uvidjas da se lazima, kriminalom i neznanjem upravo ostaje bez buducnosti.

Name

Banjalukazoveee

29.09.2020 17:30

Akvana je na koljenima jos od 2011godine....tamo izgleda rukovode manje il vise nesposobni rukovodioci...kakvi koncerti..na tim ko mazovi koncertima samo kvin estrada je imala dobit..akvana je mislim u minusu....zoka djuric kvin maze tu dobru love i ostavi poslje nered...da ne moze 20ljudi dovesti u red... A na zatvorenom bazenu je prica sama za sebe..tamo je sklop nesposobmih uhljebakoji se ne znaju potisat posto su zavrsili fakultete u sumljivim okolnostima...sreca pa ode me vrijeme..borik je zakon...

ODGOVORITE