Britanija na udaru korone, uvodi se potpuni karantin?

Britanska vlada namerava da uvede potpuni karantin u najvećem delu severne Velike Britanije i moguće Londona, kako bi se izborila s drugim talasom koronavirusa.

Svijet 28.09.2020 | 07:26
Britanija na udaru korone, uvodi se potpuni karantin?

Kako prenosi Rojters, nove mere predviđaju da se zatovre svi pabovi, restorani i barovi na dve nedelje. Ranije ove nedelje, premijer Boris Džonson izjavio je da bi uvođenje restriktivnih mera ugrozilo poslove, svakodnevni život građana i ljudske konktakte.

Tajms navodi da će biti zabranjeni i susreti članova različitih domaćinstava u zatvorenom prostoru.

Rojters podseća da je Britanija prošle nedelje uvela mere kojima se zahteva da svi zaposleni koji mogu rade od kuće i da se restorani i barovi zatvaraju rano kako bi se sprečilo širenje drugog talasa kovid-19.

Predviđa se da te mere budu na snazi šest meseci.

Škole i prodavnice mogu da rade, kao i fabrike i firme u kojima radnici ne mogu da rade od kuće, navodi Tajms, pozivajući se na visok izvor iz vlade.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Andric

28.09.2020 06:02

A zasto ne zatvorite javne institucije na sest mjeseci,beu plate i primanja,pa da vidimo kako to ide.Najlakse udarati po privatnicima i donositi kojekakve mjere.Bagro...

ODGOVORITE
Name

ivo

28.09.2020 10:14

e moj Andriću, te institucije i da zatvore opet će zaposleni primati redovne plate jer ih primaju od harača nad gradjanima i privatnika

Name

RE Andrić

28.09.2020 11:16

Vjerujem da ćese Vlada Velike Brianije zamisliti poslije tvog komentara i da će odustati od najavljenih mjera.

Name

Mirko

28.09.2020 12:31

Što u prevodu znači kako bi se izborila protiv nezadovoljstva običnog čovjeka koji krpi od prvog do prvog jer se čini da je revolucija na vratima.

ODGOVORITE