Opasno je ponašati se kao da virusa nema!

Doktor Srđa Janković je komentarišući to što je u Srbiji još uvijek relativno kontrolisana situacija i nema skokova u broju oboljelih od korona virusa, kao što se to ovih dana dešava u Evropi i regionu, rekao da sa korišćenjem maski i poštovanjem mjera sprečava mogućnost da se virus pojavi u uvećoj mjeri nego što je sada.

Srbija 27.09.2020 | 14:33
Opasno je ponašati se kao da virusa nema!

On je, na gostovanju u jutarnjem programu televizije “Pink” istakao da nema postepenih rizika, dodaje da povratnici mogu donijeti virus, ali i da svako okupljanje donosi rizik.

–"Treba da vodimo računa kako da svedemo rizike na minimum. Opasno je da se ponašamo kao da virusa nema",  rekao je dr Janković.

Kada su povratnici u pitanju, dr Janković ističe da je uvedena mjera za njih, mjera kolektivne svijesti da svi zajedno doprinosimo rezultatu.

"Nije bio cilj da se u nekoga upire prst, ali je važno imati brze reakcije, ali i svijest o pojavi rizika. Sada možemo da reagujemo bolje kada imamo uvid u situaciju. To je prvi preduslov da se ona kontroliše i mijenja",  rekao je dr Janković.

Kako kaže, kretanje nije nikome ograničeno, niti će biti.

"Većina stručnjaka smatra da ne možemo potpuno izbjeći prenos virusa tokom sezone, ali je bitno da se kontroliše i ne dozvoli nekontrolisani porast", rekao je dr Janković.

Komentarišući stanje u regionu, doktor kaže da virus nije sinhronizovan svuda, i dodaje da postoje oscijacije koje su neminovne.

"Industrija je krenula, posebno turizam, koji nosi rizike i ni jedna zemlja ne može potpuno da kontroliše", rekao je dr Janković.

Janković je, komentarišući vakcine, rekao da je jako bitno od čega se sastoje i njihov sastav sa stručnog aspekta i ističe da je narodu uglavnom bitno odakle dolazi, ali i da to nije od presudnog značaja.

Kako kaže, svi su se pomalo i umorili i željni su da se ovo sve završi, pa su se svi bacili maksimalno da pronalazak najbolje vakcine.

"Nijedna zemlja više ne može da izdrži psihološki pritisak sporovođenja mjera non stop",  rekao je dr Janković, prenosi Blic.

(Srpskainfo)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Mirko

27.09.2020 13:36

A gdje ti je maska na licu ? Što reče Duško Trifunović ovo je sad tvojih 5 minuta, al ipak pred nama stoji život cijeli.

ODGOVORITE
Name

PLANdemija

27.09.2020 13:51

A još gore je ponašati se kao da virus postoji...

ODGOVORITE
Name

@PLANdemija

27.09.2020 14:50

Hahahahaha, bas!!! Bravo za komentar.

Name

Sluge

27.09.2020 15:10

Opasno je vas gledati, a još opasnije slušati. Kako ono, ako imate simptome, imate ga, ako nemate, opet ga imate. Sve ste rekli, ko ste i kako ste završili fakultete.

ODGOVORITE
Name

Maric

27.09.2020 17:25

Jos u martu sam provalio globaliste,sektase a i vas placenike za mene je opasno vas slusati i gledati ne uklapam se u vas plan i ja i sve vise ljudi koji misle svojom glavom i koji vas ne slusaju zlikovci

ODGOVORITE
Name

Med.radnik

27.09.2020 17:50

Sram vas bilo, kakvo omalovažavanje uvaženog i čestitog stručnjaka. E vala ste prava Plandemija, besposleni i bezobrazni...

ODGOVORITE
Name

Hm

27.09.2020 18:31

Ajde ne budali kusi je usao u bijele mantile i u vase redove samo narod upropastavate placenici krimi organizacije szo

Name

Re

28.09.2020 12:41

Sumnjam u svakog doktora i njegovu specijalizaciju kad vidjeh kako se postaje. Sjediš i radiš na jednom radnom mjestu, a specijalizacija se sama završi na poznatoj akademiji. Nema dalje. Propast. I onda povjeri organ tom "stručnjaku".

Name

Re

28.09.2020 14:56

I ti si med. radnice u kolapsu, satra se ti od posla,a? Sram te bilo!!!

Name

Hahaha

27.09.2020 18:30

Najbolje je ponasati se kao da nema tebe i ostalih placenika iz plandemijskih kriznih laznih stabova.

ODGOVORITE