Nestabilno vrijeme očekuje se i danas u BiH

 - Nestabilno vrijeme i danas se očekuje u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, jer postoje uslovi za mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinum.

Bosna i Hercegovina 27.09.2020 | 09:41
Nestabilno vrijeme očekuje se i danas u BiH

Poslije podne i prema večeri obilnija kiša i pljuskovi sa grmljavinom biće u Hercegovini i Кrajini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavod.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na sjeveroistoku i jugu stepen dva viša, u planinama od sedam stepeni Celzijusovih

Duvaće vjetar umjeren južni, sredinom i krajem dana umjeren do jak.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavod, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a slaba kiša pada ponegdje u Hercegovini.

Pad temperature najizraženiji je u planinama i u višim krajevima. Dva stepena ispod nule izmjerena su na Bjelašnici u 8.00 časova, na Čemernu jedan stepen, u Gacku tri, Кalinoviku, Livnu, Bihaću četiri, a na Han Pijesku, Mrakovici, u Кneževu i na Ivan Sedlu pet.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Mrkonjić Grad, Sokolac, Šipovo i Bugojno šest, Bileća, Кotor Varoš, Rogatica, Novi Grad i Rudo sedam, Istočno Sarajevo, Bratunac i Sanski Most osam.

U Trebinju, Sarajevu, Prnjavoru, Foči i Višegrad jutros je bilo devet stepeni, u Banjaluci, Prijedoru, Gradiški, Grudama i Tuzli 10, u Bijeljini, Doboju, Srpcu, Mostaru i Neumu 11 stepeni Celzijusovih.

Na Čemernu su u posljednja 24 časa pala 43 litra kiše po metru kvadratnom, u Banjaluci 39, Trebinju 38, Bileći 34, Novom Gradu 26, Prijedoru 25, Marakovici 23, Gacku 20, Foči 15, Mlječanici 14, Кalinoviku, Ribniku i Mrkonjić Gradu po 11, Srpcu 10, Šipovu osam, Sokocu i Doboju sedam, Han Pijesku pet, Rudom četiri i Višegradu tri litra kiše. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar