Jedini preživeli kadet: Nisam iskočio iz aviona

Jedini kadet koji je preživeo pad ukrajinskog vojnog aviona kod Harkova opisao je u razgovoru s predstavnicima lokalne administracije šta se dešavalo.

Svijet 26.09.2020 | 19:18
Jedini preživeli kadet: Nisam iskočio iz aviona

"Sve je bilo kao u kompjuterskoj igrici", rekao je on.

"On se ne seća svega. U jednom momentu je izgubio svest, a posle kada se povratio, izvukao se iz krhotina aviona i počeo da gasi plamen na jednom od svojih kolega", rekao je šef administracije u Harkovu Aleksej Kučer.

Kako je dodao, kadet nije iskočio iz aviona da bi se spasao, kako se prvobitno mislilo.

Preživelog kadeta u bolnici je posetio i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski koji je ranije danas obišao mesto nesreće.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se u petak uveče u blizini grada Čugujev u Harkovskoj oblasti tokom trenažnog leta. U avionu je bilo 27 osoba: sedam članova posade i 20 kadeta, jednom kadetu nije bilo dozvoljeno da leti. Njih 26 je poginulo.

Dvojica kadeta su uspela da se izvuku iz aviona ali jedan od njih je potom preminuo u bolnici.

Još juče su mediji preneli da je najverovatniji uzrok pada aviona problem s motorom, a majka jednog od poginulih pilota potkrepljuje tu tezu navodeći da joj je sin dan pre nesreće rekao da avion nije u ispravnom stanju i da otkazuju motori.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

STRASNO

26.09.2020 17:50

I kod njih izgleda kante od aviona. Gdje god je diktatura tu su i ovakvi slucajevi.

ODGOVORITE
Name

Re strašno

26.09.2020 18:02

Koja si ti budaletina...

Name

Trki

26.09.2020 18:13

E moja budalo, sta znaci diktatura.Pa diktatura je svugde u svijetu.Ajde mi navedi gde nije.U Americi nema avionskih nesreco jel?

Name

Da li to stvarno nama to treba

26.09.2020 18:36

A sta je sa Srbijom?