Neodazivanje Tadićeve je čisti bezobrazluk!

Član Komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH Dragan Mektić kazao je za N1 kako je skandalozno da glavna tužiteljica BiH ne poštuje institucije BiH. Njeno neodazivanje na pozive ove komisije okarakterisao je kao "čisti bezobrazluk".

Bosna i Hercegovina 24.09.2020 | 18:55
Neodazivanje Tadićeve je čisti bezobrazluk!

"Ona je u prvi mah govorila da se neće odazvati, da Parlament nema nikakvu nadzornu ulogu nad pravosudnim sistemom, a nakon što se pojavio određeni broj sudija iz Suda BiH i nižih sudova te član Vrhovnog suda FBiH ona je vjerovatno prekontala nešto u svojoj glavi, ali uporno izbjegava da se pojavi.

Mi smo kao komisija Gordani Tadić do sada slali nekoliko poziva i nudili termine koji joj odgovaraju. Nije osjetila potrebu da komunicira s ovom komisijom, nego je poslala dopis da danas ne može da prisustvuje zbog obaveza i sada smo joj ponudili nekoliko termina do kraja ovog mjeseca ili u oktobru mjesecu - koji god dan izabere mi ćemo se pojaviti. To je čisti bezorazluk koji govori koliko ne poštuje institucije BiH, a posebno parlamentarnu skupštinu koja je najviši nivo vlasti", kazao je Mektić u Danu uživo.

Komentirajući njene izjave da se želi pojaviti pred komisijom jer ima dosta toga da ponudi u vezi poboljšanja pravosudnog sistema, kazao je da, "ako nudi rješenja, na osnovu ovoga što radi, onda smo u još goroj situaciji.

"Ona je jedna od najodgovornijih osoba za ovakvo stanje u pravosuđu u BiH", dodao je.

Komentirajući izbor Biljane Simeunović za članicu VSTV-a, koja je dobila više glasova od Vedrane Mijović, rekao je kako u VSTV-u trebaju biti časni i pošteni profesionalci.

"Vedrana Mijović je prljavi igrač Gordane Tadić na način da sve prljave i montirane optužnice odrađuje za nju. To je dokaz da ni po čemu nije zaslužila poziciju u VSTV-u", rekao je. 

(BN/N1)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Lule

24.09.2020 17:15

Ovo je dobar znak, što govori da tužilaštvo ima kritičnu masu časnih tužilaca, koji bi mogli ovu instituciju izvesti na pravi put. Malo im treba javne podrške.

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

24.09.2020 17:28

Kakav je ovo lik, tuzilstvo protiv njega vodi krivicni postupak, a on bi da saslusava glavnog tuzioca...

ODGOVORITE
Name

4d

24.09.2020 19:30

Ispitace,sada nema vreme a ide na fitnes

Name

Valter

24.09.2020 19:36

Ovo nije nikakav “lik” nego Narodni poslanik koga je narod birao a pojma nemamo ko je birao Gordanu Tadić osim što znamo da je kućni prijatelj kriminalaca dodiga i čovića

Name

Dobro opazanje

24.09.2020 20:06

Sada je vise nego ocigledno sta je na stavri. Kada su se na udaru tuzilastva nasli Sarajevski politicki mafijasi, glavno je da se sruse tuzioci koji vode predmete, te da se posalje poruka da su SDA kriminalci nedodirljivi. Mektic je samo mali kriminalcic koji je htio da unovci poziciju koju je dobio, pa sada pokusava da se uz pomoc kriminalaca iz Sarajeva izvuce bez adekvatne kazne. Vreme je da se SDS rjesi ovakvog sljama.

Name

Re

24.09.2020 20:13

Mektic treba prvo sebe ispitati a sa druge strane smijesno da su poslanici formirali ovu komisiju i glume neki sud izvan svih svojih nadleznosti. Oni ne rade ono za sta su preplaceni a hoce da glume sud. Cirkus od drzave koja se mora raspasti sto prije bolje je za sva tri naroda.

Name

BL

24.09.2020 17:36

smijenjajte nju i potkovanog pothitno.

ODGOVORITE
Name

Kum

24.09.2020 19:29

Narode nije problem u Mekticu,Tadicevoj ili Tegeltiji nego problem je u nama sto to dozvoljavamo da nas sa oprostenjem rukaju kako hoce tj. jos jednom nisu oni krivi za to nego mi kao narod sto glasamo za te gube.

ODGOVORITE
Name

Milan

25.09.2020 05:07

Ahahahahahahahahahahaha, Mektiću stvarno si prolupao kao i oni koji te podržavaju. Zamislite da čovjek koji ima potvrđenu optužnicu sjedi u komisiji i želi da saslušava Tužioca. To bi bilo isto kao kad bi neko ko je optužen za kriminal saslušavao policijskog inspektora, forenzičara, sudiju, sudskog vještaka, i sl. Još uz sve to umjesto da se pojedini mediji stide da prenose ovakve nebuloze oni to još više podržavaju kao da je to normalno. Vrhunac apsurda.

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2020 10:08

Milane ovako. Mektic je izabran u najviši organ vlasti u BiH. I kao i svuda u demokratskim zemljama organ formira istraznu komisiju za odredjena pitanja koja poziva kog god hoće na propitivanje. To gledaš u Americi svaki dan. Onaj koga pozovu MORA da se pojavi pred komisijom i mora da odgovara na pitanja.Drugo oni nisu sud već oni daju mišljenje nakon ispitivanja. Malo učenja parlamentarizma nije na odmet da se nebi kupalo po portalima.