HDZ izbacio dvojicu ministara kantona i četiri poslanika

Povjereništvo za Opštinski odbor HDZ BiH u Tomislavgradu, imenovano odlukom Predsjedništva HDZ BiH 14. avgusta 2020. godine, radi teže povrede obveza člana HDZ BiH propisane Statutom donijelo je odluku o bezuslovnom isključenju članova stranke.

Bosna i Hercegovina 22.09.2020 | 14:49
HDZ izbacio dvojicu ministara kantona i četiri poslanika

Od isključenih članova, navodi se u saopštenju, u skladu s odredbama statuta, zatraženo je obvezno vraćanje mandata stranci HDZ BiH, sljedećih zvaničnika, poslanika i izaslanika.

1. Stipan Šarac, poslanik u Skupštini Kantona 10, izaslanik u Parlamentu Federacije BiH Dom naroda i ministar finansija u Vladi Kantona 10.

2. Petar Galić, poslanik u Parlamentu FBiH, Predstavnički dom i ministar nauke, prosvjete, kulture i sporta u Vladi Kantona 10

3. Ante Baković, poslanik u Skupštini Kantona 10

4. Anita Batarilo, poslanica u Skupštini Kantona 10

5. Mladen Šarić, poslanik u Skupštini Kantona 10 i

6. Ivan Tomić, poslanik u Skupštini Kantona 10.

Kako se navodi u saopštenju ovim mjerama HDZ BiH nastoji spriječiti dalje štete po pitanju ugleda, vjerodostojnosti, dosljednosti, legitimnog predstavljanja i zastupanja HDZ-a BiH.

"'Takođe, radi sprječavanja zlouporabe obveza zvaničnika, poslanika i izaslanika, a u skladu sa Statutom HDZ BiH, obvezno je i neodložno vraćanje dužnosti i mandata, jer su na izborima ostvareni pod okriljem HDZ BiH. Naravno, osim statutarne - zakonske, vraćanje mandata je i legitimna i moralna obveza'', naglašeno je u saopštenju

Početkom septembra u Tomislavgradu formirana je opštinska organizacija nove stranke HNP- Hrvatski nacionalni pomak, a za predsjednika imenovan je aktualni načelnik Ivan Vukadin, bivši član HDZ-a.

(Vijesti.ba)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

D

22.09.2020 15:04

RASPAD HDZ,SAD CE OVI U KOALICIJU SA KOMSICEM,ODE COVIC U ISTORIJU.DJAVOLA CE IM VRATITI MANDAT KO JOS MISLI NA MORALNU OBAVEZU.

ODGOVORITE
Name

kal

22.09.2020 15:58

hahahahaha napuštaju europejca

ODGOVORITE
Name

Komšić

22.09.2020 18:51

...je čovjek za primjer! Bojite ga se !

ODGOVORITE
Name

Re komsic

22.09.2020 19:40

Je za primjer svima. Sigurno drzis birtiju