Sunčano vrijeme, poslije podne mogući pljuskovi

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prije podne i u toku dana preovladavaće sunčano i toplo vrijeme, dok su poslije podne mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Bosna i Hercegovina 22.09.2020 | 08:28
Sunčano vrijeme, poslije podne mogući pljuskovi

Tokom dana biće sunčano i toplo posebno u sjevernoj polovini zemlje, uz rast oblaka nestabilnosti koji će donositi mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu prvo na jugu, jugoistoku i jugozapadu.

Povremene padavine će se poslije podne proširiti i na centralne, sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri kada u većini krajeva dođe do prestanka padavina i raslojavanja oblaka, pljuskovi su ponovo mogući na jugu.

Duvaće slab do umjeren vejtar južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od 24 do 28, u planinama od 20, a na sjeveroistoku i do 30 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Bjelašnica sedam stepeni Celzijusovih, Sokolac devet, Han Pijesak, Кalinovik i Gacko 11, Bijeljina, Srebrenica, Višegrad i Rudo 12, Tuzla, Drinić, Zvornik, Čemerno i Nevesinje 13, Sarajevo, Zenica, Šipovo, Mrkonjić Grad, Mlječanica, Ribnik, Srbac i Foča 14, Banjaluka, Doboj i Bileća 15, Novi Grad i Prijedor 16, Mrakovica 17 i Trebinje 18, Mostar 20 i Neum 21 stepeni Celzijusovih.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar