Koga Dodik poziva na srpsko jedinstvo, kada ga on razbija?!

Član Predsjedništva BIH i lider SNSD-a Milorad Dodik prije podne zagovara srpsko jedinstvo i poziva opoziciju da mu se pridruži u zaštiti interesa Republike Srpske, a poslije podne svojim izjavama i potezima, suštinski ga razbija.

Republika Srpska 16.09.2020 | 19:30
Koga Dodik poziva na srpsko jedinstvo, kada ga on razbija?!

I tako na dnevnom, sedmičnom i mjesečnom nivou, promjeni nekoliko mišljenja. Međutim, Dodik jedno ne mijenja – retoriku i političku nekulturu prema opoziciji.

''Izvršni komitet tvrdi da je glasanje SDS-a i PDP-a o VSTS primjer izdaje interesa RS. Primjer produžene izdaje. SDS i PDP iz podaničkih razloga odbacuju srpsko jedinstvo i odbranu RS na nivou BIH'', rekao je nedavno Dodik.

Ne iznosi ovakvo mišljenje lider SNSD-a samo na sjednicama komiteta. Uvrede poput: izdajnici, bakirovci i politički puzavci - koristi i u najvišem zakonodavnom organu. Tako u samo nekoliko sekundi Milorad Dodik promjeni mišljenje kada je u pitanju srpsko jedinstvo .

''Ja sam smatrao dai ovaj put na važnim pitanjima izgradimo to. Ne treba nam nikakvo jedinstvo sa vama. Ja ga sad više neću'', rekao je Dodik na jednoj od prethodnih sjednica NS RS.

Rad Igora Crnatka i Mladena Ivanića nazvao je podaničkim. Rad Mladen Bosića izdajničkim. Često mu je na meti uvreda i SDS-ov Nebojša Vukanović o kojem ima da kaže sledeće:

''To je jedna budala najobičnija koja ovdje mlatara. Idi liječi se čovječe. Konju jedan '' – rekao je Dodik poslaniku SDS-a Nebojši Vukanoviću.

Mnogi bi rekli ništa novo. Opozicioni poliičari pitaju šta lider SNSD-a radi sa onima koji, po njegovim riječima, djeluju protiv same RS? Da li je pametan potez tražiti jedinstvo sa političkim izdajnicima?

''Dodik ostaje na vlasti zahvaljujući podjelama i napadima na opoziciju. Za razliku od Srba koje je podijelio on je puno uradio na hrvatskom jedinstvu. On je zastupnik hrvatskih interesa i poslednji čovjek koji ima pravo da govori o srpskom jedinstvu'', odgovara poslanik SDS u NS RS Nebojša Vukanović.

Oni koji prate politička dešavanja kažu da je politička igra Milorada Dodika - opasna.

''Generalno SNSD u RS i političke partije koje su na vlasti do te mjere su poistovjetile sebe sa Republikom Srpskom da svaki napad i vlastitu kritiku shvataju kao napad na RS i njene institucije'', kaže politikolog Darko Kuzmanović.

Javni verbalni napadi na neistomišljenike odavno su sastavni dio politike. Budući da je pred nama  period izborne kampanje, nema sumnje da će narod ponovo slušati žestoke duele o izdajnicima i patriotama. 

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

pa danas

16.09.2020 18:08

Je KONVERTIT pokazao ,koji su mu"srbi"najdraži,oni KATOLIČKI,ZAGREBAČKI!HAHAHA

ODGOVORITE
Name

Rale

16.09.2020 18:19

ON JE SLIKA I PRILIKA SIROTINJE.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

16.09.2020 18:28

Boli njega briga za rs on se bori za svoje milione šta će sa njima ako prođe ko đukanović moguće da traži veš mašinu za lovu kod hrvata.

ODGOVORITE
Name

D

16.09.2020 19:35

KOJU TO ISTINU GOVORI,MOZDA ONU KOJI TEBI ODGOVARA.NISU SRBI IZ OPOZICIJE TREBALI ICI SA NJIM NA PROSLAVU,NIJE NI BILA ODLUKA VLADE NI SKUPSTINE TO SU SE DODIK I VUCIC DIGOVORILI U BEOGRADU.OBADVOJICA ZAOBILAZE INSTITUCIJE I DONOSE ODLUKE U 4 OKA.SAROVIC DOK JE BIO MINISTAR TRGOVINE,PREDLOZIO SENGENSKI SPORAZUM,VUCIC JE PREUZEO INICIJATIVU I SADA SE BUSA U ORSA PO CITAVOM SVIJETU KAKO JE TO NJEGOV PREDLOG I KAKO JE TO SVIJET PRIHVATIO.NEZNAM ZASTO SAROVIC TO JAVNO NE BRANI NA MEDIJIMA.

Name

Anonimna

16.09.2020 18:29

Bolesnik

ODGOVORITE
Name

Re Anonimna

16.09.2020 20:16

A i kao nisi????

Name

Petar

16.09.2020 18:35

Sa dodigom ne treba nista raspravljat i slijepac vidi da je dodig zastupnik hrvatskog naroda on nikad nista nije ucinijo za srpski narod samo ga uvuko u velike dugove on pravi aerodrome doduse nevidljive a to je za ove nevidljive avione .

ODGOVORITE
Name

Kosta

16.09.2020 18:36

Otkazi lete po srpskoj a nas Baja brani interese hrvata,

ODGOVORITE
Name

Na zalost

16.09.2020 19:39

Razbio je jedinstvo srpskog naroda a i svih gradjana kako u RS, tako i u cijeloj BiH, a i sire....

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

16.09.2020 19:44

Ovakvi sastanci se pripremaju i dogovaraju duže vremena. To rade kompetentni timovi, po segmentima, oblastima i konkretnim pitanjima. Pa se na kraju nešto i riješi, potpiše, dogovori i potom ide u realizaciju. A ovdje ništa. On otišao mašući rukama. Tako navikao. Kao kad ide kod Vučića u BG. Suština svega je da se uslika i pošalje poruku. I po ko zna koji put uputi jedne te iste otrovne strelice bošnjačkim kolegama i RS-a opoziciji, naravno. Dodik u Zagreb, Dodik iz Zagreba, Kod Hrvata to se kaže Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba.

ODGOVORITE
Name

Re Magistra vitae

17.09.2020 05:12

I ti tako dobro obaviješten , ko ti je rekao ,ajd da i mi znamo.

Name

Re Re

17.09.2020 07:54

Tako kaže političko diplomatska praksa, procedure i kodeksi u ozbiljnim i pristojnim društvima i zajednicama.

Name

Boki

16.09.2020 20:21

On je sramota Srpskog naroda i sinonim za pljačku, zaduživanje, raseljavanje, izumiranje, nepotizam, primitivizam, jednoumlje.

ODGOVORITE
Name

Ratko

16.09.2020 20:55

To sto si napisao, jednostavnim srpskim Jezikom se kaze lopov.

Name

099

17.09.2020 04:49

on poziva plenkovica i milanovica na hrvatsko jedinstvo i kako vetar duva tako okrece curak na glavi

ODGOVORITE
Name

Boris

17.09.2020 05:43

Dodik je strani plaćenik čim je toliko dugo na vlasti. Njemu je do prosperiteta naroda stalo kao do lanjskog snijega

ODGOVORITE